Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Sex przed zabiegiem ?

Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lolkaaaa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 4:04 pm    Temat postu: Sex przed zabiegiem ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!
Okolo miesiac czasu temu wykryto u mnie... cos na jajniku. Nazywano to roznie, jedni lekarze mowia ze to torbiel inni ze guzek- nie wiem czy to to samow iec wole napisac tyle co wiem. Jets spory bo ma 9 cm. Pierwszy lekarz chcial mnie odrazu ciac, nastepny stwiedzil ze da rade zalatwic wszytsko przez laparoskopie, a tydzien temu docent ze szpitala stwierdzil ze warto najpierw zaczac leczenie hormonalne.
Teraz nasuwa mi sie pytanie, czy w takim wypadku moge wspolzyciu jak dawniej ?
Nie robilam tego z partnerem jak sie dowiedzialam, po prostu nie mialam ochoty. Teraz minal miesiac i nie wiem czy moze to cos zmienic? Nie odczuwam zadnych bolow ani innych dolegliwosci.
Dziekuje za odpowiedż- mam nadzieje ze takowa sie pojawi Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
drapaka
Przyjaciel forum

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 4:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gdy ja miałam torbiel leczenie było farmakologiczne a i stosunki nienaganne:)Smile można współżyć, przecież od tego jeszcze nikt nie umarłSmileSmile

pozdrawiam:)
lolkaaaa

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 5:32 pm    Temat postu: odp Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam nadzieje ze to tylko torbiel a nic powaznego, a moge wiedziec jakiej mialas wielkosci ? bo ja sie kurcze boje ze te 9 cm to tylko ciecie... to bede probowac Smile dzieki...
Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 8:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja miałam 6 cm. Ale wiem że zdarzają się przypadki kiedy i większe torbiele są eliminowane za pomocą tabletek hormonalnych.
Gowa do grz, teoretzcynie torbiel nie jest powanz, ale mog si y nim dyia rne ryecyz i wtedz nie jest ya ciekawie, np. może się skręcić, pęknąś itp.
szczegółowych info udzieli ci twój ginekolog
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 9:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie: czy usuniecie torbiela ma wpływ na pozniejsze zajscie w ciaze? jest trudniej niz przed operacja?? dziekuje za odp. Smile

Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 9:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no a dlaczego miałobybyć trudniej zajść w ciążę?? Wszystko zależy od hormonów. Po usuniętu torbieli trzeba dążyc do urególowania gospodarki hormonalnej i wszystko napewno będzie oki.
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 9:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oki dziekuje za odp. tak tylko pytam Wink

Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 9:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma sprawy
lolkaaaa

PostWysłany: Wto Mar 27, 2007 3:04 pm    Temat postu: odp Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm a mi wlasnie powidziano ze jak sie usuwa torbiel to jest to osadzony mniej lub bardziej na jajniku. I trzeb ausunac go z jego kawalkiem co jakies konsekwencje za soba niesie- ale zawsze jest drugi jajnik, ktory tez pracuje...
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Wto Mar 27, 2007 3:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak to zalezy od wielkosci torbiela i gdzie na jajniku jest osadzony, jak gleboko, ile tego miejsca na jajniku zajmuje... czasami anwet sa takie przypadki ze trzeba jajnik usunac ale to sa juz skrajne przypadki Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2