Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lip 22, 2008 4:48 pm Temat postu: |
|
|
upławy typowo grzybicze?
jakie to były globulki?
leków bez recepty nie ma za bardzo.. tantum rosa do przemywania, probiotyk dla kobiet na florę bakteryjną, dobry płyn do higieny intymnej, maść clotrimazolum.
możesz spróbować w aptece poprosić o globulki clotrimazolum, wiem, że są na receptę, ale w niektórych aptekach sprzedają bez jeżeli powiesz, jaka jest sytuacja. poza tym jeżeli masz możliwość, to może uda Ci się skoczyć do lekarza pierwszego kontaktu?
bo troche wyjazd możesz sobie zepsuć jak z taką niedoleczoną infekcją pojedziesz :/ _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolkaaaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lip 22, 2008 7:03 pm Temat postu: |
|
|
upławy niewielkie ale pojawiały sie ślady biełej wydzieliny
globulki - ALBOTHYL
objawy zdecydowanie sie zmiejszyły ale cały czas coś jeszcze jest nie tak :/
do przemywania sobie kupiłam azulan
Probiotyk jest bez recepty ? Ile kosztuje takie cudo i ta masz clotrizolum? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Lip 22, 2008 7:41 pm Temat postu: |
|
|
probiotyk do łykania bez recepty ok. 25zł za 10sztuk (w zalezności od apteki, w niektórych da się kupić za n. 18zl) np. lacibios femina
maść clotrimazolum ok. 3zł (u mnie 3,50 )
albothyl jest generalnie bez recepty, ale nie sa to super dobre globulki, bo bardzo ingerują w nabłonek pochwy.
jeżeli pójdziesz do apteki i nie będzie to wieeelka apteka z długą kolejką to jest szansa, że sprzedadzą Ci globulki clotrimazolum, ale to zależy od farta
a po powrocie radziłabym Ci się zgłosic do gina, bo nie wiadomo tak naprawdę czy to grzybica czy infekcja bakteryjna a to sie inaczej leczy jakby nie patrzeć _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolkaaaa
|
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 11:00 pm Temat postu: |
|
|
Kupiłam probiotyk i tą maśc, użyłam i... niby mnie mniej swędzi ale pojawiły sie dzowne białe serowate upławy nie wiem czy to jakiś dobry znak, czy wręcz przeciwnie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 12:56 am Temat postu: |
|
|
to nie jest dobry znak. musisz mieć lek dopochwowy lub ew. doustny, inaczej się nie wyleczysz :/ _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolkaaaa
|
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 10:31 pm Temat postu: |
|
|
juz wiem, że te białe upłway to od tych globulek - Albothyl. Więc mam nadzieje ze jakos to sie wyleczyło. Dziekuje za pomoc. Pozdrwiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 12:57 am Temat postu: |
|
|
aha, czyli to nie były serkowate upławy tylko bardziej taka biała chusteczka? jak taki złuszczony nabłonek, to normalne po tym leku. po nim po kilku dniach zwykle coś takiego wychodzi... _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bridget
|
Wysłany: Sob Lip 26, 2008 8:33 pm Temat postu: |
|
|
Cześć. Mam problem.
Chodzę już od zakończenia @ codziennie na basen otwarty - woda chlorowana, i na majtkach od stroju pojawiły się dziwne zanieczyszczenia, raczej wydobywające się z pochwy. Nie widziałam tej wydzieliny, ale majtki zamiast białe, były od środka żółte!
Dziś jest 11 dzień cyklu, okres raczej mam regularny, stresu nie za wiele. Rano jedynie była taka przezroczysta wydzielina.
A problem mam od wczoraj. Nie wiem co się dzieje.
2 tygodnie temu uprawiałam peeting, jednak koleżanki z forum wykluczyły możliwość ciąży, bo to był dzień niepłodny, i spermy raczej nie było w pobliżu wejścia do pochwy. ( http://www.biomedical.pl/forum/6-vt8237.html?postdays=0&postorder=asc&start=50 )
Proszę o pomoc... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Lip 26, 2008 8:46 pm Temat postu: |
|
|
a jaki to konkretnie problem?
upławy?
jak tak, to jakie: konsystencja, kolor, zapach
dodatkowe dolegliwości: swędzenie, pieczenie, zaczerwienienie warg sromowych?
bo przezroczysta wydzielina, to zwykle jest w dni płodne a że jesteś w 11dc, to jest to możliwe. żółta bywa po zaschnięciu na majtkach i też wtedy nie świadczy o niczym złym, ale jak wydziela się świeża żółta to już średniawo _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bridget
|
Wysłany: Sob Lip 26, 2008 8:48 pm Temat postu: |
|
|
Nie wiem jak wygląda. Kąpię się, przebieram w świeżą bieliznę zdejmując strój i patrzę: połowa, ta przednia cała żółta. Dziś to samo, tylko że trochę mniej.
Dodatkowych dolegliwości nie mam.
Zaschnięte? To nie możliwe, bo przecież byłam w wodzie.
Ostatnio zmieniony przez bridget dnia Sob Lip 26, 2008 8:53 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|