Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Swędzenie, pieczenie, dziwne upławy - zbiorczy.

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 30, 31, 32  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pinezka
Gość

PostWysłany: Sob Wrz 13, 2008 10:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hm niekoniecznie Twoj partner mogl Cie zarazic. Ja mialam grzyba kilka miesiecy temu od ..antybiotykow ktore bralam na angine. Takze powodow jest wiele. Ale da sie to wyleczyc Smile ja wyleczylam i bylam u gina na kontroli i jestem juz zdrowa 2 miesiace, powodzenia
Powrót do góry
trili2007

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Paź 01, 2008 12:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich,
po wizycie u lekarza okazalo się że mam infekcje pochwy. Oczywiście dostałam leki.
lekarz powiedział ze to nie jest grzybicy tylko infekcja.
Po zakończonej kuracji wszystkie nieprzyjemne objawy ustąpiły.
Jedno co mi zostalo to dziwny ból w okolicach jajnika (dokładnie lewego), który utrzymuje się od tygodnia.
Dodam że jestem 3 dni przed spodziewanym okresem.
Jak do tej pory odczuwałam lekki ból tuż przed okresem ale na drugi dzień już się pojawiał (okres).

Czy ktoś może mi powiedziec dlaczego tak się dzieje?
Czy powinnam znowu udać się do lekarza?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Paź 01, 2008 1:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

grzybica to też infekcja Razz

poczekaj jeszcze, moze to ból świadczący o tym, że niedługo okres się pojawi
dragonette87

PostWysłany: Sro Paź 08, 2008 10:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po wszelkich elkach na grzybice moze wystapic miejscowy odczyn alergiczny i sa mozliwe wieksze bole tuz przed okresem.
Ogolnie jak to juz sama zauwazylam grzybice strasznie trudno doleczyc do samego konca i niezle potrafi nas zaskoczyc ponownym atakiem.
Powrót do góry
kiki

PostWysłany: Czw Paź 23, 2008 7:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam, moja historia wyglada tak- jakies dwa miesiace temu robilam cytologie, wyszla II...ale lekarz mowil ze nie ma obecnie jakis grzybow i innych infekcji, bralam kropelki firmy heel lamioflour...przepisala mi tez gyno femidazol,no i skonczyl mi sie okres, i jak na zlosc cos powrocilo- ogolnie mnie piecze pochwa, troszke swedzi, ale nie tak jak przy grzybicy, wnetrze pochwy jest bardzo zaczerwienione i to najbardziej mnie niepokoi i czasem az "pali" , zaczelam wiec brac gyno femidazol,wyplywa taka zolto-zielona wydzielina, i teraz zastanawiam sie czy to moje uplawy maja taki kolor czy to ta tabletka, wspome tez ze nie mialam przed stosowaniem g-fem... zadnych uplawow; sama nie wiem co o tym sadzic, dzis wezme druga tabl, wiec nie chcem biec od razu do lekarza tylko zoabczyc co bedzie, prosze o wasze opinie, moze ktos uzywal tych tabletek- wiec moze wie jaki kolor powinien byc tej tabl po wyplynieciu, dzieki z gory
Powrót do góry
tylkoTO

PostWysłany: Czw Paź 23, 2008 11:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak dla mnie to jakiś stan zapalny grzybiczy Sad

(moja odpowiedz do tematu bo nie czytałem całości wypowiedzi a teraz zauważyłem jakaś nowy problem o cytologi a na ten temat mało wiem wiec sie nie wypowiada)
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Paź 24, 2008 12:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kiki, skoro nie było infekcji to za przeproszeniem po jakiego grzyba brałaś gyno? bez sensu. teraz to moze być infekcja albo alergia. jeżeli upławy nie są serkowate, to może być infekcja bakteryjna. zielonkawe pieniste upławy mogą też świadczyć o rzęsistku
kiki

PostWysłany: Pią Paź 24, 2008 9:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w zasadzie tak, tylko ze gin powiedzila zebym wziela tak czy siak dla poprawy tej cytologi itd dla podleczenia tak to ujal, wiec wybralam taki okres zeby mi miesiaczka nie wyskoczyal , a tu wyszlo ajkies zapalenie, niewazne, czy waszym zdaniem metronidazol jest lepszym lekiem na to???
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Paź 24, 2008 9:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przede wszystkim metronidazol jest zupełnie na coś innego niż gyno-femidazol. jedno na bakterie, drugie na grzybki. a nie wiadomo, co Ci jest i czym jest wywołane, więc nie da się powiedzieć, co jest lepsze w takim wypadku bez zrobienia posiewu
blondyna1790

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sro Lis 19, 2008 7:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam ... moj orzypadek wyglada nastepujaco...

kochalam sie z chlopakiem i bylo wszystko ok gdyby nie to ze bylam u laryngologa i ten mi zapisal antybiotyk na moje migdaly ktore bede miala usuwane w lutym Sad no ale no tylko ze przy braniu tego antybiotyku nie jadlam zadnych jogurtow i tych innych rzeczy ktor maja mikro flore , tak?? .. no a teraz mam teki uplaw strzasznie bialy to wyglada jak twarog... mialam robiona cytologie i niby tam nic nie wykazalo... mozecie mi powiedziec jak to sie dzieje ze taki "twarog" tam sie znajduje??.... czy to moze byc powodem np ze kochamy sie bez wzgledu czy mam plodne czy nie ??? PROSZĘ O SZYBKA ODPOWIEDZ pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 30, 31, 32  Następny
Strona 14 z 32