Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 7:31 pm Temat postu: |
|
|
Radze udac sie do lekarza ginekologa. Niezbedne jest leczenie gdzyz jest to prawdopodobnie infekcja. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mysza123
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 7:39 pm Temat postu: |
|
|
a jesli narazie nie moge isc do ginekologa to czy moge jakos sama sie leczyc? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 8:12 pm Temat postu: |
|
|
Nie za bardzo.... sama tego raczej nie wyleczysz, tutaj chyba potrzebny jest antybiotyk. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 10:13 am Temat postu: |
|
|
No niestety ale potrzebne będą leki i maść. Pewnie złapałaś jakiegoś grzybka . Z tego sama się nie wyleczysz. Jeśli dojdzie do tego swędzenie to nie wytrzymasz i sama polecisz do gina. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 10:22 am Temat postu: |
|
|
na pewno to jakaś infekcja, ale też nie wiadomo do końca czy bakteryjna czy grzybicza czy mieszana... ze środków dostępnych bez recepty jest maść clotrimazolum, probiotyk lacibios femina i zioła do przemywania okolic intymnych (lub tantum rosa). można tymi środkami się wspomóc, na pewno troche pomogą i złagodzą dolegliwości, jednak i tak i tak wizyta u lekarza wskazana _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mysza123
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 7:03 pm Temat postu: |
|
|
a czym roznia sie od siebie te infekcje(grzybiczna,wirusowa itp)?jakie sa objawy ich. zauwazylam te zmiany w swoim organizmie po tym jak zachorowalam i lekarz kazal mi brac antybiotyk
Dodano po 16 minutach:
To cos znalazlam w necie podkreslone pasuje do moich objawow:
Nie każda wydzielina to upławy
Podczas cyklu menstruacyjnego dorosłej zdrowej kobiety także pojawia się wydzielina. Jej wygląd zmienia się w poszczególnych etapach cyklu. Bezpośrednio po zakończeniu miesiączki w pochwie jest sucho. Potem pojawia się przezroczysty śluz, który ułatwia w okresie owulacji przeniknięcie plemników do pochwy i dalej do narządu rodnego. W drugiej połowie cyklu wydzielina robi się gęsta i biała, a zasychając, zostawia na bieliźnie żółte plamy. Prawidłowa wydzielina ma charakterystyczny kwaśny zapach. Nie powinna tęz niepokoić nawet znaczna jej obfitość. Dopiero zmiana zapachu i wyglądu śluzu, a także inne objawy )ból, pieczenie, swędzenie) mogą sygnalizować infekcję. a te swedzenie nie jest intensywne i objawia sie czasem w nocy lub wieczorem ale nie tak ze swedzi ze nie moge wytrzymac tylko troszke i przestaje moze byc tez tak jak jest napisane w tej informacji ktora znalazlam. nie moge isc teraz do gina a oszaleje zaraz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 7:51 pm Temat postu: |
|
|
zobacz czy nie masz zaczerwienienia. Ja zawsze gdy mam zakazenie pochwy to moje wargi sromowe sa bardzo czerwone i pieką i swędzą. Ale zawsze lepiej pojsc do ginekologa i sie zbadac czy to swedzenie jest takie o, ze zawsze cos zaswedzi czy jednak cos sie dzieje nie tak. _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 8:04 pm Temat postu: |
|
|
mysza123, jeżeli pojawilo się po antybiotykach to najpewniej to grzybica (bardzo częsty skutek uboczny jeśli nie stosuje się w czasie antybiotykoterapii probiotyków dla kobiet osłonowo) _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mysza123
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 8:33 pm Temat postu: |
|
|
ale mnie nic nie piecze czasem zaswedzi troche ale przecierz wszystkie czesci ciala nas czasami moga zaswedzic prawda:) zaczerwieniona raczej nie jest. a jesli swedzi to nie tam daleko daleko tylko tu z przodu normalnie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 10:37 pm Temat postu: |
|
|
czyli wzgórek łonowy? to zobacz czy skora Ci sie delikatnie nie łuszczy, nie jest sucha, z tym tez mialam doczynienia jak nie jest sucha nie luszczy sie to wszystko ok _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|