Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Swędzenie, pieczenie, dziwne upławy - zbiorczy.

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 30, 31, 32  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 12:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha to rzeczywiscie dziwne... hmm...a nie myslałas o tym zeby zmienic lekarza ? tak z ciekawosci.. zobaczyc co inny ma do powiedzenia.. no przeciez musi byc jakies wytłumaczenie.. TWoich dolegliwosci i bolu Sad..

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
cypiska

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 12:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki za zainteresowanie.Przynajmniej w końcu ktoś się o mnie martwi Very Happy byłam już chyba u 10 ginekologów.Za każdym razem jest to samo.USG dopochwowe,ogólne.Lekarz mówi,że "coś" tam jest,przepisują jakieś tabletki dopochwowe,Clotrimazolum i każą się zgłosić do kontroli.Clotrimazolum nie pomaga,tabletki albo pomagają tylko na jakiś czas albo wywołują jeszcze większy ból i swędzenie.A jak przychodzę do kontroli to albo oskarżają mnie że widocznie nie stosowałam leków albo żebym poszła do innego lekarza.Sama nie wiem już co robić.Boję się,że mój ślubny w końcu faktycznie sobie kogoś znajdzie.Może będę dobrą żona i sama pomogę mu szukać,bo szczerze mówiąc to czasami aż mi go szkoda,że tak się musi ze mną męczyć.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 12:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Słuchaj. Zrób sobie wymaz i posiew z pochwy. Jak coś wyjdzie to wtedy z wynikami idź do lekarza i niech Ci przepisze coś co działa na konkretne bakterie / grzyby.

Ewentualnie po pobraniu badań idź do apteki i kup Albothyl. On ma szerokie spektrum działania, zwykle pomaga.
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 10:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cypiska zrob tak jak radzi Nowicjuszka Smile
a co do Twego faceta...dlaczego ma Cie zostawic? jest z Toba bo Cie kocha a nie dlatego ze uprawiasz z nim sex...
sex to tlyko dodatek do milosci. bez niego tez mozna zyc i byc szczesliwym, A jesli facet tego nie rozumie to nie wart jest ani Ciebie ani zadnej innej.
wszystko bedzie dobrze, wierze ze wkoncu trafi sie specjalista ktory przepisze Ci odp leki i zabijesz raz na zawsze te zarazy.. ;/
ps- a moze kochajcie sie z zabezpieczeniem? czy to nie ma znaczenia?

Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 12:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cypiskaa próbowałaś maści bornej? niektórym kobietom bardziej pomaga.
poza tym czy używasz płynów do higieny intymnej?
ja też jestem za pomysłem nowicjuszki- po pierwsze- badania.
a czy robiłaś kiedyś badanie na choroby weneryczne?
i co jest to "coś" co lekarze stwierdzają?
Powrót do góry
cypiska

Wysłał podziekowań: 13

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 6:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dobre pytanie.Sama bym chciała wiedzieć.Podczas usg dopochwowego lekarz stwierdził,że coś tam jest.Ale trudno mu było określić.Podejrzewał stan zapalny i przepisał clotrimazolum w globulkach.pomogło na tydzień.Płynów do higieny intymnej używam,chorób wenerycznych nie stwierdzono(robiłam badania).Maści bornej nie używałam ale spróbuje.Może pomoże.Próbowałam okładów z kory dębu-bez rezultatu.Co do pytania wind_of_hope odnośnie zabezpieczenia,to stosujemy stosunek przerywany ponieważ na lateks mam uczulenie(więc prezerwatywy odpadają) a po pigułkach miałam podwyższone ciśnienie.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 10:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cypiska Są prezerwatywy poliuretanowe które nie powodują uczuleń.

Skoro clotrimazolum nie pomogło to znaczy że że trzeba zrobić wymaz z posiewem. I zastosować leczenie dostosowane do konkretnej infekcji. Być może to nie jest grzybica tylko BV (stąd nawroty) aże wtedy flora bakteryjna pochwy jest zaburzona to rozwijają się grzyby i tak w koło macieju.

Jak już zrobisz badania to kup sobie Albothyl i od razu lacibios femina. Pierwsze jest to lek który wyleczy infekcję, drugie to probiotyk który pomoże odbudować prawidłową florę bakteryjną pochwy.

Jeśli po 6 dniach stosowania albothyl nie pomoże to idź z wynikami do lekarza i niech przepisze coś na receptę.

Do tego dobrze byłoby zbadać mimo wszystko Twojego partnera, bo może Cie podkażać...i wcale nie musi być to związane ze skokiem w bok. Wystarczy drobna infekcja u Niego która zwykle się nie objawia u mężczyzn... I u Ciebie już jest infekcja gotowa ...

Także najlepiej oboje marsz na badania Smile
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 10:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowicjuszka napisał:
Także najlepiej oboje marsz na badania

no toz ja jej pisałam ze moze to facet jest "powodem" tej infekcji... dlaczego zawsze baba ma obrywac Embarassed Cool

Powrót do góry
angiee

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Sro Lis 04, 2009 6:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam czasami dziwne swedzenia.. takie ze mozna sie rozdrapac ;/ czym to moze byc spowodowane ;> jak myslicie ?

Sad
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sro Lis 04, 2009 11:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grzybica ewentualnie BV. Ale bardziej na grzybicę stawiam. Do ginekologa marsz Smile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 30, 31, 32  Następny
Strona 22 z 32