Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Swędzenie, pieczenie, dziwne upławy - zbiorczy.

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 30, 31, 32  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karol87

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sty 23, 2008 4:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie no prezerwatywa byla tylko pokryta środkiem nawilżajacym. skoro mam iść to muszę sie umówić na wizyte ale jak ma mi pomóc to sie przełamie i pójde Wink a czy ta maść i Laci Bios Femina(czy to tabletki?) dostanę w aptece bez recepty? i oczywiści czy sa drogie?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sty 23, 2008 4:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak maść i Laci dostaniesz bez recepty.
Maść kosztuje ok.3-4zl a Laci bios femina to sa tabletki ale możesz je stosować zarówno doustnie jak i dopochwowo, cena to w zależności od apteki od 16-28zl, ale naprawde warto zainwestować, bo raz że przecież zdrowie jest bezcenne, a dwa baaaaaaardzo wspomagają proces leczenia.
Ja np. kiedyś bardzo chorowałam na grzybicę, wrecz nie potrafiłam się z niej wyleczyć (skutek uboczny stosowania teoretycznie idealnie dobranych tabletek anty)
I zarzywanie laci mi wtedy baaardzo pomogło. Ja ten preparat przyjmuje codziennie już od od 8miesięcy i jeszcze ani razu nie zachorowałam, a wtedy te infekcje się tak strasznie za mną ciągnęły... Straszne to było.
A co do wizyty i gina to nie ma sie czego bać Smile
Powrót do góry
karol87

PostWysłany: Sro Sty 23, 2008 4:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to dzięki za poradę i wogóle super jest to forum Very Happy tak to nie wie wiem co bym zrobiła i kogo sie zapytała. wielkie dzięki jeszcze raz
Powrót do góry
Jusiaa86

PostWysłany: Czw Sty 24, 2008 8:16 pm    Temat postu: infekcja ? :/ Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam następujący problem: od około 2 tygodniu zaobserwowałam dziwne objawy... w dolnych partiach boli mnie brzuch (chyba jajniki) jest napięty,ale nie jets to ból taki jak zawsze przed okresem. Poza tym odczuwam ciągłe zmęczenie, nieznacznie boli mne igłowa.za 2 dni powinnam miec okres ( przy 27 dniowym cyklu). Wczoraj dostałam jakiejś dziwnej brązowej wydzieliny - myslalam ze wczesniej zaczal sie okres, ale dzisiaj nie ma krwi, wiec to nie to. Dodam, że czuję swędzenie przy wejściu do pochwy. Crying or Very sad Co mam zrobić ? udać się do lekarza, czy zastosować jakieś domowe metody ?Myślicie że możliwa jest ciąża? prawdopodobieństwo jest nikłe gdyż kochałam się ze swoim chłopakiem dzień przed rozpączęciem ostatniego okresu aczkolwiek i tak sie obawiam. Bardzo proszę o pomoc
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Sty 24, 2008 8:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ciaze wykluczam, te brazowe uplawy swiadczylyby o tym ze okres sie zbliza ale jak nie dostalas krwawienia normalnego to uwazam ze jednak powinnas sie przejsc do ginekologa tymbardziej ze te bole jajnikow ktore trwaja tak dlugo sa niepokojace.... a jezeli cie swedzi to pewnie szykuje sie jakas infekcja...
proponoju wizyte u gina... i to jak najszybciej...zanim zglosisz sie do specjalisty proponuje masc clotrimazolum na to swedzenie, troche ulzy ...
Powrót do góry
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Sty 24, 2008 9:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z pituszką, poco czekać aż objawy się nasilą, lepiej od razu iść do lekarza i zwalczyć ten problem.
Powrót do góry
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 11:38 pm    Temat postu: Upławy występujące przy dłuższych przerwach międzyStosunkiem Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanko, dręczy mnie problem zawarty w temacie.
Jak juz wiecie nie jestem ze swoim facetem na codzień, widzimy się raz na jakiś czas i zauwarzyłam, że jeżeli nie kocham się z nim jakiś czas (powiedzmy 2-3 tygodni) zaczynaja u mnie występować upławy, czasem nawet lekki i przemijający świąd.. Rolling Eyes
Ale jeżeli uprawiamy seks regularnie to wszystko jest ok.
W OGOLE wtedy nie występują wyżej wymienione objawy...
Czy ktoś wie czemu tak mam?? Bo ja nie mam pojęcia dlaczego...

-----edited by emilka-----
temat przyłączyłam do zbiorczego o upławach
Powrót do góry
Patrycja;*

PostWysłany: Wto Mar 25, 2008 12:23 am    Temat postu: Pomocy!!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej;)...Mam pare pytan dotyczacych miejsc intymnych Smile ...Moze wy mi pomozecie bo chodze do mojego ginekologa i skutkow nie widze Crying or Very sad...Wiec tak jesli chodzi o to co mi dolega to z pochwy wydobywa mi sie pewien sluz;/ o nie zbyt przyjemnym zapachu;/...ciezko jest mi stwierdzic jaki ma kolor bo roznie to bywa;/...ale najczesciej to bialy lub taki jakby twarozkowaty;/...Temu wszystkiemu towarzyszy pieczenie oraz swedzenie...nie zawsze ale wystepuje;/...Czasami jest wydobywany ten sluz w takich ilosciach ze bielizne mam tak wilgotna ze mam wrazenie ze dostalam okres;/...Licze na wasza pomoc:)Smile...Z gory dzieki;*;*...Patrycja

-----edited by emilka----
temat przeniosłam do odpowiedniego działu i przyłączyłam do tematu zbliżonego problematycznie
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Mar 25, 2008 1:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wygląda na grzybicę
co na to lekarz? dawał Ci jakieś leki?
miałaś robione badania? biocenozę (czystość pochwy)?
Patrycja;*

PostWysłany: Wto Mar 25, 2008 4:13 pm    Temat postu: Witam;) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To tak jak myslalam ze to grzybica;/...Owszem stosowalam lekarstwa...zaraz Ci napisze ich nazwy:)...,,Pimafucin'' ,,Lactovaginal'' ,,Sterovag'' to sa tabletki dopochwowe:)...,,Fluconazole'' to doustne tabletki;)...i jeszcze masc ,,Clotrimazolum''...wypisalam Ci wszystkie nazwy jakie stosowalam oczywiscie nie stosowalam ich wszytskich odrazu:)...A co do badan to mialam robione badania na poczatku bylo niezbyt dobrze bo lekarz powiedzial ze wystapil stan zapalny i ze jest trasznie tam brzydko;/...ale pozniej zrobil kolejne badanie ktore wskazywalo na to ze jestem zdrowa;) i ze ladnie juz tam jest tzn juz nie jest tak jak bylo zawalone;/...ale ja nadal mam ten sluz;/...i momentami wystepuje pieczenie i swedzenie;/...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 30, 31, 32  Następny
Strona 9 z 32