Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 5:39 pm Temat postu: |
|
|
znam wszystkie leki, które miałas przepisane i z nich wynika, że lekarz chyba nie bardzie wiedział o jakiej etiologii jest infekcja, ponieważ flukonazol, clotrimazolum i pimafucin jest na grzybicę natomiast sterovag raczej na bakterie i stany zapalne typu nadżerka.
wg mnie powinnaś zrobić biocenozę pochwy. po tym badaniu będziesz wiedziała, czy są grzyby, bakterie, rzęsistek czy jest czysto i czy są też dobre bakterie, które stanowią naturalną ochronę organizmu. nie ma sensu leczyć w ciemno.
osłonowo podczas każdego leczenia powinnaś przyjmować probiotyki na florę bakteryjną układu pokarmowego i pochwy (lacibios femina). jeżeli cierpisz na nawroty, to dobrze by było regularnie łykać.
stosujesz jakiś płyn do higieny intymnej? przyjmujesz tabletki antykoncepcyjne? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 6:19 pm Temat postu: |
|
|
ja tez mam od jakiegos czasu uplay.. jesli to one sa juz sama nie wiem. po przeczytaniu tego co napisalas Emilka.. a na te biocenoze pochwy to musze miec skierowanie do gina? jak to jest i co za badanie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 6:32 pm Temat postu: |
|
|
Nie pinezka nie trzeba mieć skierowania, możesz sobie zrobić prywatnie tylko wybierz dobre laboratorium bo ja się ostatnio nadziałam :/ zapłaciłam kupę kasy a badanie było tak strasznie nie dokładne że głowa boli...
Jeśli zdecydujesz się iść prywatnie to musisz najpierw wziąć z laboratorium specjalny próbnik. Jeśli chcesz iść po skierowanie to lekarz Ci pobierze ty tylko będziesz musiała zanieść do laboratorium (czasami nawet lekarz załatwia wszystko ty przychodzisz potem tylko po wynik)
To badanie to rewelacja jest wszystko pokazane jak na dłoni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 6:38 pm Temat postu: |
|
|
pinezka, tylko się nie nakręcaj. wydzielina z pochwy zmienia się w czasie cyklu i jeżeli nie ma zmian barwy (podbarwiona krwią, zielonkawa, szarawa itp) czy zapachu (rybi, z lekką drożdżową nutą, mocno drażniący) czy wygądu (grudkowata, twarożkowata), to spokojnie
na biocenozę nie musisz mieć skierowania jeżeli idziesz prywatnie. państwowo to pewnie trzeba jak na każde badanie. ono określa stan mikrobiologiczny pochwy, proporcje pomiędzy dobrymi bakteriami i złymi, ogólnie florę patogenną i parametry związane z zapaleniami.
powinno być na wyniku takiego badania podane co najmniej:
- ph pochwy
- pałeczki doderleina (lactobacillus)
- leukocyty
- grzyby
- rzęsistek pochwowy
- bakterie (ziarniaki, pałeczki itd)
- neisseria czyli rzeżączka
- nabłonki
w bardziej szczegółowych są jeszcze np clue cells, które pojawiają się przy zakażeniu bakteriami, ale to zależy też od miejsca, gdzie się robi. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 9:15 pm Temat postu: |
|
|
dzieki za info kurcze juz sama nie wiem.. byc moze to przez to ze jestem przed owulacja (11 dzien cyklu mam) ale piecze mnie to i sluz jest taki grudkowaty i suchy i duzo go jest dziwne. Moze pojde na to badanie, co o tym sadzisz? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 9:31 pm Temat postu: |
|
|
możesz pójść do ginekologa najpierw jeżeli wydaje Ci się, że coś jest nie tak _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
blondyna1790
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 15, 2008 9:16 pm Temat postu: biały nalot w okolicach łechtaczki i w srodku pochwy |
|
|
mam problem. spotykam sie z takim czyms po raz 1 i nie wiem co to jest . bialy nalot na lechtaczce i w srodku pochwy . strasznie to szczypie i sie trpche boje czy to przepadkiem nie jest jakas choroba przeniesiona przez mojego chlopaka ..
----edited by emilka---
temat przyłaczyłam do zbliżonego problematycznie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Kwi 15, 2008 10:53 pm Temat postu: |
|
|
to może być grzybica. umów się do lekarza. dostaniesz leki w globulkach dopochwowych i powinno być dobrze jeśli tego nie zlekceważysz. co do partnera, to możliwe, że on także jest zarażony, bo u mężczyzn czesto takie infekcje przechodzą bezobjawowo, ale niekoniecznie, bo grzybica nie jest chorobą weneryczną. ale mimo to, na Twoim miejscu poprosiłabym o leki dla partnera również.
doraźnie w aptece bez recepty dostaniesz: maść clotrimazolum, probiotyk na uzupełnianie pozytywnej mikroflory lacibios femina i ew. zioła do przemywania np. vagosan i saszetki tantum rosa. to może złoagodzić objawy, jednak nie należy rezygnować z wizyty u gina. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci"
Ostatnio zmieniony przez emilka dnia Sro Kwi 16, 2008 3:29 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
blondyna1790
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 3:01 pm Temat postu: |
|
|
no to tantum rosa mam wlasnie chce tego uzyc ... do gina sie zapisalam ale dopiero wiztyta bedzie 16.05 ech to zdaze to chyba doprowadzic do zdrowego wygladu dzieki za rade pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
d3xt3r
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 4:18 pm Temat postu: Swędzenie, pieczenie, dziwne upławy - zbiorczy. |
|
|
hej,u mnie takie objawy wykazaly nadżerke bylam u lekarza ktory mnie leczyl tabletkami bo byl to pierwszy stopien(lekarz mowil ze lekami sie ja usunie)i tak minely 3lata jak mnie faszerowal.Mowil ze przechodzi ale i tak podczas stosunku odczowalam bol najgorzej bylo po zwijalam sie z bolu.zmienilam lekarza ktory sie zdziwil i powiedz ze konieczna jest wypalanka zrobilam ja niestety objawy wciaz wracaja bialy sluz bol pieczenie swedzenie teraz ide do 4 lekarza i powiem wam ze juz nic mi chyba nie pomoze zawiodlam sie.jest mi strasznie glupio kochajac sie ze swoim narzeczonym gdy bialy nalot pokrywa jego penisa on jednak nic sobie z tego nie robi tzn.mowi ze mam sie nie martwic i pojdzie ze mna do lekarza:) pozdrawiam:* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|