Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wszystko a propos Palenia Papierosów-temat specjalny

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 19, 20, 21  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Nałogi
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cooper

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Mar 08, 2009 8:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

domini - te fajki to u ciebie straszny problem. Ja paliłem 13 lat i też walczyłem z tym cholerstwem. paliłem głównie na balkonie i w robocie ale też mam 7 letnią córkę i często żona mi zarzucała że ją wychładzam albo muszę nawet w zimie sterczeć jak palant na balkonie.. Tragedia. Tabex mi tylko pomógł ale najważniejsza walka była sama ze soba , było ciężko ale to już ponad pół roku.. Walcz musisz się uwolnić, dasz radę.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
bluba

PostWysłany: Wto Mar 10, 2009 1:02 am    Temat postu: zamiast papierosa tabaka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja odzwyczaiłem sie od papierosów , dzięki tabace.
od kilku lat nie palę a zażywam tabakę to nie szkodzi a dostarcza nikotyny
moje ulubione tabaki to white king, alpina, Paul Gotard , ta ostatnia ma aż
kilkadziesiąt aromatów nie może się znudzić,
naukowcy z Angli dowiedli że tabaka nie szkodzi. ja im ufam.
Powrót do góry
ziuta

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 3:02 pm    Temat postu: recydywa Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Już po raz trzeci rzuciłam palenie z Tabexem i jestem dowodem na to, że on naprawdę pomaga. Ale trzeba początkowo mu pomóc własną chęcią niepalenia (silnej woli to mam mało), a później...? No właśnie.Smile
Dziś wiem , że wolnym od nałogu nie jest się nigdy. To jest taki sam nałóg jak alkoholizm-wypijesz (czyt. zapalisz) jednego i znowu ma cię w swoich szponach. Trzeba o tym codziennie pamiętać. Znam tę każdorazową euforię, tego kopa energii i dumę z zaprzestania palenia. Ale teraz po raz trzeci, dominującym odczuciem jest POKORA przed tym podstępnym nałogiem.
Już mnie nie ciekawi czy będzie mi teraz (nie palę aktualnie 2 tyg.) smakował papieros. Nie próbuję, bo po co? Już wiem, że ten nie ale któryś następny może tak, a już napewno w czasie dużego stresu będzie jak poezja, ukojenie, życiodajny oddech! Tak było ze mna nawet po 2 latach niepalenia. Ta "skłonność" do palenia zostanie już we mnie chyba do końca.
Zacytuję Grażkę511 z tego forum "Wiem, że jestem nałogowcem i nie wolno mi mieć chwili słabości". Dołoże do tego - nie wolno mi mieć zbytniej pewności siebie i nie mówię, że nigdy nie zapalę... Czekam po prostu na kolejny dzień bez papierosa a kiedy przyjdzie stres ("a przyjdzie on napewnooo") powiedzieć sobie - "i to mnie" i nie zapalę.
Sory, jeżeli dziwnie zabrzmiały te moje wynurzenia, ale każdy ma na siebie swój sposób.
Pozdrawiam wszystkich.

PS - książkę czytałam, bardzo ciekawa, nie paliłam aż tydzień i przy dużym uzależnieniu, to było jak operacja na żywca - Tabex dużo lepszy bo jednak bardzo "znieczula" w początkowej i najgorszej fazie organizm, a później to jakoś leci.
Jeszcze coś na temat wątpliwości, jeżeli chodzi o ten 5-dniowy okres palenia i tabletek w/g ulotki, to mój przyjaciel palił i brał tabex do 10 dni. Nie pali do dziś już 6 lat:))))) Nigdy nie próbował czy papieros będzie smaczny czy nie. A jak mi zabrakło niedawno papierosów, to szedł mi je kupić do sklepu o 22-giej, bo doskonale pamięta co to za nałógSmile
Powrót do góry
iwona83

PostWysłany: Wto Mar 31, 2009 11:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy tabex mozna kupic bez recepty?
Powrót do góry
ziuta

PostWysłany: Czw Kwi 02, 2009 3:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesli będziesz miała duuuużo szczęscia to dostaniesz bez recepty, ale lekarz bez problemu Ci ją wypisze Very Happy
Powrót do góry
mefka

PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 11:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A jakie tabletki ma zażywać kobieta w ciąży, która nie może w zasadzie zażywać leków, żeby nie palić. Bo o paleniu w ciąży i jego zgubnych skutkach to naczytałam się aż za dużo.
Powrót do góry
ziuta

PostWysłany: Czw Maj 21, 2009 12:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie odważe się Mefka wypowiadać na temat ciąży, radziłabym lekarza zapytać, takiego zorientowanego (może poradnia antynikot.)
Wiem tylko, że u większości kobiet i u mnie też na wieść o tym, że kiełkuje w nas ta mała "fasolka" Smile włącza się natychmiast mechanizm czy też raczej odruch bezwarunkowy "dziecka nie truję" i bez żalu przestajemy palić.
Dla mnie to fenomen, że to tak działać może, bez żalu, bez wysiłku i specjalnego myślenia.Smile
Powrót do góry
adii14

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Pon Cze 08, 2009 2:44 pm    Temat postu: ludzie ratunku,nie palę od 19.05. 09 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

odstawilam papierosy bez żadnego wspomagania z dnia na dzień,po 24 latach palenia.ostatnio wypalałam już prawie 30-40 papierosków.czuję się fatalnie;bezsenność,zawroty głowy,nerw napięty do granic możliwości,jak nie skończę w więzieniu to będzie jakiś cud Laughing strasznie się męczę,ale szkoda mi zacząć na nowo po to żeby się uspokoić.pomocy!!!!!
Powrót do góry
ziuta

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 2:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

adii14
zapraszamy więc na
http://www.biomedical.pl/komentarze/niepale-dzieki-tabletkom-tabex-1659.html
na pewno będzie trochę łatwiej Laughing Laughing Laughing
Powrót do góry
ali05

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 2:03 pm    Temat postu: Rzucanie palenia wg Allena Carra Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam,

jesli chcecie sobie lub komus palącemu pomóc w rzuceniu, przeczytajcie lub podeslijcie mu adres strony www.allen-carr.pl

Metoda jest wyjatkowo skuteczna i skupia sie na uzaleznieniu mentalnym od papierosów. dzięki niej można sobie poradzić z problemem palenia bez tych wszystkich leków, farmakologii i nikotynowej terapii zastępczej (plastry i gumy).

bardzo wielu moich znajomych rzuciło palenie metoda Allena Carra. ja tez Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Nałogi Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 19, 20, 21  Następny
Strona 13 z 21