Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dagus88
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 1:10 pm Temat postu: ZAPALENIE SROMU CO ROBIĆ, PORADY, PROSZĘ!! |
|
|
OStatnio miałam zabieg wymrażania nadżerki i nie mam ochoty, a nawet czasu na kolejne badania ginekologiczne.
Występuje u mnie dziwna wydzielina,nadmierna, swąd i pieczenie. Jak znalazłam są to typowe objawy zapalenia sromu i bada się okładami z rumianków??
Czy ktoś zna jakieś konkretne sposoby, które pomogą mi się szybko z tego wyleczyć??
Maści jakieś, może tabletki cokolwiek.
Niedługo wyjeżdzam na ferię i będę czuć się bardzo niekomfortowo z tym!!
Objawy te pojawiły się u mnie wlaśnie po zabiegu.
Proszę o pomoc!!!!!!!!
TO NA PRAWDĘ PILNE!!
----edit by Pituszka
Temat został przeniesiony do odpowiedniego działu - Dolegliwości intymne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 7:17 pm Temat postu: |
|
|
Możesz sobie zakupić jakies kremy, zasypki bakteriobójcze (np.Clotrimazolum).
Powinno to pomóc. Ale koniecznie zgłoś się do swojego ginekologa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 3:51 pm Temat postu: |
|
|
nie wyleczysz tego bez pójscia do lekarza. możesz tylko odrobine zaleczyć, ale potem najprawdopodobniej sie odnowi albo przejdzie w postać utajoną i może byc jeszcze gorzej. doraźnie wykup maść clotrimazolum na złagodzenie swędzenia, saszetki tantum rosa do podmywania i lacibios femina do odbudowywania flory bakteryjnej i utrzymania pH na własciwym poziomie. to powinno pomóc, ale nie rezygnuj z wizyty u lekarza, bo zdrowie jest najważniejsze. jeżeli to zwykłe zapalenie to po prostu powinnaś dostac globulki dopochwowe, osłonowo warto brać pałeczki kwasu mlekowego i po sprawie. natomiast jeśli to infekcja grzybicza albo bakteryjna, to polecam zrobienie posiewu z pochwy lub z szyjki i dopiero znając wyniki rozpocząć leczenie. razem zresztą z partnerem.
a ta wydzielina jest zółtawa, szarawa, serkowata? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bessy
|
Wysłany: Pią Sty 12, 2007 12:14 am Temat postu: Zapalenie sromu |
|
|
Spróbuj podmywać się roztworem nadmanganianu potasu ( kupisz w aptece tabletki). Pół tabletki wrzuć do miski z ciepłą wodą ( roztwór powinien być malinowy) i podmywaj się przez kilka minut. Jeśli po paru dniach nie będzie poprawy, musisz iść do lekarza! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iwa Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sty 15, 2007 11:44 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Smaruj Clotrimazolem - mascia i przemywaj Azulan lub Azulocalenem. Wlewasz troszke wody i tego płynu, nabierasz na watkę i smarujesz. Usuwa świąd i zapalenie. _________________ Nie poddaj się... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Sty 18, 2007 10:39 pm Temat postu: |
|
|
czesto miewam takie zapalenie... szczegolnie po tym jak skonczy mi sie zapalenie pecherza, piecze niemilosciernie - jest to czesta dolegliwosc u kobiet a moze byc spowodowane roznymi rzeczami troche tych tematow juz tu bylo, tam wszystko pisze co, jak i dlaczego wiec poczytaj sobie:)
ja chodzilam z kazdym zapaleniem do ginekologa..zawzse przepisywal mi globulki z clotrimazolum ale powiedzial ze moge sama dac sobie z tym rade nie musze za kazdym razem przychodzic:) mi pomaga masc z clotrimazolum ( wiele dziewczyn juz pisalo tutaj o tej masci ) i plyn z Tantum rosa do podmywania:)
takze w temacie Globulki dopochwowe... w dziale dolegliwosci intymne sporo napisalam na ten temat i o innych globulkach bez recepty ktore pomagaja w tej dolegliwosci:) przeczytaj sobie:)pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|