Szukaj

Staw z niewielkim wysiękiem

~Ona
Pytanie zadane przez ~Ona

Pytanie dotyczy kobiety

Witam. Proszę o wytłumaczenie opisu, gdyż nie bardzo wiem, o co chodzi. Wynik badania: „Staw z niewielkim wysiękiem. Drobne do 2 mm fragmenty kostkę przy kłykciu bocznym prawej kości ramiennej- uraz awulsyjny prostownika wspólnego palców z zachowaniem jego ciągłości, uszkodzenie ok.10% włókien. Nerw łokciowy prawidłowy, w badaniu dynamicznym bez cech podwichania. Gałąź głęboka n.promieniowego i tylny nerw międzykostny bez cech usidlenia". Proszę o wytłumaczenie- czy doszło do złamania i uszkodzenia jakichś ścięgien? Dziękuję. Pozdrawiam

Redakcja Biomedical.pl
Odpowiedź udzielona automatyczne przez Redakcja Biomedical.pl

Tematy, które wyświetlone zostały poniżej, mogą Cię zainteresować. Wyszukaliśmy je dla Ciebie w portalu, gdyż prawdopodobnie związane są z Twoim problemem "Staw z niewielkim wysiękiem":

• Staw Skokowy.. - 17.12.2012r skręciłam staw skokowy, od razu pojechałam na pogotowie i lekarz dyżurny po obejrzeniu prześwietlenia stwierdził skręcenie i zalecił opatrunki z opaski uciskowej i przez 2 tygodnie por...
  • Staw rzekomy kosci udowej-brak zrostu 8 operacji - Nikt nie chce mi pomoc, jestem zrozpaczona. Moze znajdzie sie kompetentna osoba ktora mi pomoze. Choruje od 10 lat, ciagle operacje, przeszczepy, aparaty zewnetrz...
  • Zestarzale uszkodzenie ACL - Mam pytanie na zaswiadczeniu lekarskim widnieje rozpoznanie choroby w stylu:przewlekle wysiekowe zapalenie stawu kolanowega na podlozu zmian zwyrodnieniowych i zestarzalago uszkodzenia...
  • Płaski mały palec u stopy - Witam, mam taki mały problem. Od urodzenia mam spłaszczony mały palec lewej stopy. Ruchomość w stawach tego palca jest praktycznie zerowa (jedyny staw w którym się rusza to staw pomiędz...
  • Jak tam? - Jak tam?. No nie wiem, bo na wyniku jest tylko napisane jeśli się nie myle: lewy staw krzyżowo-biodrowy....

Odpowiedź eksperta na Twoje pytanie dotyczące "Staw z niewielkim wysiękiem" zostanie opublikowane na tej stronie wkrótce. Nie zapomnij wrócić na tę stronę i zapoznać się z udzieloną odpowiedzią.