Karagen Komentarze do: Barwniki i konserwanty dodawane do żywności szkodliwe dla zdrowia Odpowiedz w wątku agata.flor 18-10-2010 11:14 Witam , w opisie jest źle podana nazwa konserwanta e 407 ,który zasługuje na szczególną uwagę . Jest to karagen ,który rozpuszcza błony śluzowe żołądka i jelit .Zastanawiam się dlaczego dodają go np. do monte -przecież trują dzieci. Odpowiedz w wątku
Karagen
Witam , w opisie jest źle podana nazwa konserwanta e 407 ,który zasługuje na szczególną uwagę . Jest to karagen ,który rozpuszcza błony śluzowe żołądka i jelit .Zastanawiam się dlaczego dodają go np. do monte -przecież trują dzieci.
Polecamy:
Co to są tłuszcze trans?
Właściwości pomidorów
Kwasy tłuszczowe omega-3
Właściwości grejpfrutów
Kwasy tłuszczowe Omega-6
Właściwości truskawek
Rola węglowodanów w żywieniu człowieka
Kasza jaglana - właściwości i korzyści