Pełny kebab, pomidory, sałata, cebula i sos czosnkowy – jeżeli to uwielbiasz, to dobrze znasz wszelkie nieprzyjemności, które w sposób nieunikniony towarzyszą temu posiłkowi: brzydki, nieświeży oddech.
Dlatego dwaj niemieccy studenci, Jan Plewinski i Roman Will, obydwaj wielcy fani tego dania, a więc znający rzeczywistość od podszewki - ze strachu, że swoim nieświeżym oddechem odstraszą potencjalne partnerki, postanowili zmierzyć się z tym palącym problemem i znaleźć rozwiązanie.
Ich bardzo poważne prace przedstawił magazyn niemiecki Allgemeine Zeitung.
Plewińskiemu i Willowi pomagał ich przyjaciel - Tobias Balke, student biologii.
Zobacz również:
- Pierwsza wizyta u ginekologa, czyli jak przygotować do tego nastolatkę
- Dlaczego regularne wizyty lekarskie są konieczne w starszym wieku?
- Jakość posiłków serwowanych w restauracjach wciąż kuleje
- Samobójstwa wśród nastolatków
- Pierwotne stwardniające zapalenie dróg żółciowych
- Pułapki diagnostyczne – choroby ukryte za maską
- Nowoczesne metody badania płodu
- Czy lekarstwa staną się bezużyteczne?
Trójca ta opracowała napój na bazie imbiru, goździków, pietruszki, mięty, herbaty, cytryny i chlorofilu. Mikstura została ochrzczona „Papa Turk”.
Wynalazcy deklarują: - Działa na czosnek, na alkohol, naprawdę neutralizuje zapachy jedzenia.
Aby znaleźć składniki niezbędne do stworzenia Papa Turk, studenci przeszukali internet, zwracając uwagę na produkty naturalne doradzane w walce z brzydkim oddechem.
Po przeprowadzeniu niezliczonych eksperymentów, w końcu udało im się stworzyć skuteczny produkt.
Pierwsze testy zrealizowano w restauracji oferującej kebab w Bielefel na północy Niemczech. Napój kosztował 1,7 euro. Od tamtej pory niemieccy studenci sprzedali już 10 000 butelek Papa Turk, który rozchodzi się jak świeże bułeczki.
Komentarze do: Napój zwalczy problemy brzydkiego oddechu!