Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Pyfcia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 9:01 pm Temat postu: --> Alergia |
|
|
Witam!
Niedawno robiłam badania na alergie z krwi. Wyszło mi, że na roztocze mam alergie 3. stopnia i na naskórek psa-2. st. Lekarz powiedział tylko, że alergia na roztocze jest dość poważna(?).
Moje pytanie brzmi: czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi z tymi stopniami? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 8:24 am Temat postu: |
|
|
Pyfcia
Reakcje alergiczne dzieli się na 4 stopnie objawowe.W tym przypadku stopnia 2;objawy(reakcja skórna i jelitowa) stopnia 3: reakcja jak poprzednio + reakcja oskrzelowa(duszności),neurologiczne. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pyfcia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 12:04 am Temat postu: |
|
|
Dziękuję za odp.
A czy może się tak zdarzyć, że mimo alergii 2 czy 3 stopnia, nie będzie żadnych objawów? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 7:43 am Temat postu: |
|
|
Pyfcia
Zasadniczo alergie ustala się na podstawie wywiadu i objawów.Takie testy z krwi nie dają pewności gdyż może być tak,że badanie będzie wskazywać na alergię a się nie ma a może być tak że się ma a nic nie wykażą badania.A też inna sprawa bardzo istotna,zdarzają się pomyłki w laboratoriach(z różnych powodów),dlatego wskazane jest czasem powtórzenie badania.Zawsze w takich przypadkach decyduje lekarz i on odpowiada za decyzje co do oceny jak i wyboru leczenia.A alergii nie ma reguły i każdy przypadek może być inny. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|