Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 6:25 pm Temat postu: |
|
|
rozmaz ręczny by się przydał _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anonimowa22 Zbanowany
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 30, 2009 11:26 am Temat postu: Badanie: krzepliwości krwi |
|
|
mam już wyniki, bardzo proszę niech mi ktoś powie czy są dobre i o czym mogą świadczyć
wizytę u lekarza mam dopiero w następnym tygodniu ;/
podaję wskaźnik, potem mój wynik i w nawiasie zakres referencyjny jaki podało laboratorium
APTT 26sec (26-3
fibrynogen 257,6 mg/dl (180-350)
PT 10,9 sec (10,4-12,6)
INR 0,91 (0,8-1,2)
wskaźnik quicka 108,3 % (80-120)
bardzo proszę o interpretację jeśli ktoś może mi pomóc _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 30, 2009 10:05 pm Temat postu: |
|
|
W nawiasach masz podane normy. Wszystkie wyniki są w normie. Więc jest wszystko ok _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anonimowa22 Zbanowany
|
Wysłany: Czw Kwi 30, 2009 10:09 pm Temat postu: |
|
|
aptt czyli najważniejszy czynnik nie jest w normie, jest na jej dolnej granicy i nie powinnam brać hormonów, tak mi powiedział lekarz _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Kwi 30, 2009 10:21 pm Temat postu: |
|
|
Jest na dolnej granicy normy czyli w normie...Nie ucz matki robić dzieci...
A tak w ogóle to wróżką nie jestem skąd mam wiedzieć z jakiego powodu były badania wykonywane, jakie leki przyjmujesz czy na coś chorujesz?
Ja tylko zinterpretowałam to co zobaczyłam. Suchy wynik sugeruje że wszystko jest ok. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anonimowa22 Zbanowany
|
Wysłany: Czw Kwi 30, 2009 11:31 pm Temat postu: |
|
|
nie przyjmuję żadnych leków ale chciałam używać Nuva Ring jednak w 7 dniu jego stosowania miałam straszne drętwienie rąk, poszłam do szpitala i kazali mi wyciągnąć ring i zrobić te badanie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 12:27 am Temat postu: |
|
|
W takim wypadku dolna granica może być lekko niepokojąca. Należałoby powtórzyć badania za jakiś czas, a na razie odstawić antykoncepcję hormonalną.
Jeśli wyniki będą podobne, to będzie oznaczało, że to nie wina hormonów. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anonimowa22 Zbanowany
|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 12:47 am Temat postu: |
|
|
a za jaki czas powtórzyć badanie? mam wizytę u lekarz dopiero 7 maja ;/ dlatego pytam, odstawiłam Ring, miałam małe krwawienie z odstawienia i martwię się czy czasem nie jestem w ciąży bo w pierwszy dzień krążka kochaliśmy się bez zabezpieczenia (przerywany) i siódmego dnia w prezerwatywie i wła śnie tego dnia musiałam odstawić, czułam się fatalnie, mam kilka metrów do szpitala a ledwo doszłam tam, dziękuję Ci za pomoc _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 10:11 am Temat postu: |
|
|
Za kilka tygodni najlepiej. Wtedy będzie 100%pewności, że wyniki nie są zafałszowane.
A co do stosunku bez zabezpieczenia, to jeśli nie doszło do wytrysku w Tobie to w ciąży nie będziesz. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anonimowa22 Zbanowany
|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 12:27 pm Temat postu: |
|
|
do wytrysku nie ale zawsze coś tam mogło się dostać.... ale miałam wtedy krwawienie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|