Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

--> Temat zbiorczy: Tlumaczenia - sprawy kobiece

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 15, 16, 17  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Tłumaczenia z Łaciny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Malgorzata66

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lut 21, 2010 6:00 pm    Temat postu: Prosze o przetlumaczenie na j. polski-wynik hist.-pat. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fragmenta endometrii in stadio prolferationis,myometrii et endocervicis cum inflammatione chronicae focali.

Temat został przeniesiony do odpowiedniego działu
Mala_mi
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika  
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Lut 21, 2010 6:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fragmenty endometrium w stadium proliferacji, mięsień maciczny i śluzówka z przewlekłym zapaleniem ogniskowym.

PostWysłany: Nie Lut 21, 2010 6:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuje bardzo za szybka odpowiedz.Nie chce byc natretna ,ale wizyte u lekarza mam dopiero za tydzien.Czy ten stan zapalny moze byc spowodowany miesniakami macicy?Dziekuje i pozdrawiam!
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Lut 21, 2010 7:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sądzę ze tak ale tutaj radziłabym poczekać na odpowiedź którejś z moich koleżanek :] Bo nie jestem 100% pewna.

PostWysłany: Nie Lut 21, 2010 7:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo dziekuje!Pozdrawiam jeszcze raz.
Powrót do góry
carboczar

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach

PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 8:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Malgorzata66
Może jeśli nie jest leczony(mięśniak) może wywołać stan zakaźne a więc stany zapalne.Jednak odpowiedź na to pytanie może udzielić Twój gin na podstawie badania bezpośredniego.
Malgorzata66

PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 3:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo dziekuje!Pozdrawiam.
Powrót do góry
izasuw1163

PostWysłany: Czw Mar 04, 2010 8:32 pm    Temat postu: Emilko pomoz Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Endometrium follicularis.Polypi endometriales No II.LeiomyomataNo IV.Endometrium follicularis.cYSTIS FOLLICULARIS,CYSTIS CORPORIS LUTEI ET ENDOMETRIOSIS EXTERNA.SALPINGITIS CHRONICA.CYSTES FOLLICULARES ET ENDOMETRIOSIS EXTERNA.SALPIGNITIS CHRONICA

Dodano po 1 minutach:

Zalezy mi na szybkim przetłumaczeniu.Z góry dziekuje Smile

Dodano po 1 godzinach 10 minutach:

Chodzi mi o przetłumaczenie z łaciny.

Dodano po 15 minutach:

nie znam Cie ale prosze pomoz.Zalezy mi naprzetlumaczeniu.

Mala_mi
Powrót do góry
carboczar

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach

PostWysłany: Czw Mar 04, 2010 9:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Endometrium pęcherzykowate
Polip śluzówki macicy.No II.Mięśniak.No IV.Endometrium pęcherzykowate
Torbiel pęcherzykowata,torbiel ciałka żółtego i zewnętrzna gruczolistość.Chroniczne zapalenie jajowodu.
Torbiel pęcherzykowata i zewnętrzna gruczolistość.Chroniczne zapalenie jajowodu.
Powrót do góry
gata

PostWysłany: Sob Mar 06, 2010 2:56 pm    Temat postu: miesniaki Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo bardzo prosze o przetlumaczenie to jest na karcie wypisu ze szpitala .Zastosowano leczenie:Excisio prob. e colli uteri.Excochleatio canalis cervicalis et cavi uteri (hist-pat).Dalsza kontrola u lekarza.Wynik za 14 dni.Nadmienie poszlam usunac miecniaki z macicy , jej czesc miala pozostac .Po ogledzinach mnie przez dwuch lekarz zapytano czy usuwam cala czy czesc zostawiam powiedzialam ze zostawiam na to oni ze musza pobrac wycinek zeby nie operowac mnie dwa razy.I teraz sie boje czy oni cos tam znalezli?Wynik CA 125-13 a wartosci sa od 0do35 to podobno dobry wynik. Question Rolling Eyes

Mala_mi
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Tłumaczenia z Łaciny Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 15, 16, 17  Następny
Strona 8 z 17