Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 10:51 pm Temat postu: 6-cio tygodniowa córka a półpasiec
Witam!
Mam 5-tygodniową córkę. Mój problem polega na tym, że mam objawy, które jednoznacznie wskazują, że jestem chory na półpaśca - a to wisus ospy
Choroba jest w początkowym stadium. Przeczulica od trzech - czterech dni a plamki na barku i łopatce od dwóch dni.
Mam pytanie czy istnieje możliwość zarażenia córki?
Czy powinienem sie w jakiś sposób odizolować, żeby uniknąć zarażenia?
Proszę o odpowiedź, gdzyż boję się o córkę!
Pozdrawiam
Powrót do góry
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 11:22 am Temat postu:
hmm a dlugo juz ja masz? mysle ze wirus ten szybko sie rozprzestrzenia i cora moze juz złapała infekcje? najlepiej by bylo jakbys odizolował sie od niej na czas wyleczenia..mam nadzieje ze malenstwo nie jest jeszcze chore.. _________________
Powrót do góry
paula19_91
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 8:18 pm Temat postu:
Ja właśnie jestem chora mam 7 miesięczną córeczkę którą karmię piersią i lekarka powiedziała że bardzo rzadko dochodzi do zarażenia domowników. Tak że nie ma obaw. Trzeba tylko osłaniać chore miejsca żeby dziecko ich nie dotykało. Będzie dobrze. Druga sprawa to podobno jak dziecko nie przechodziło jeszcze ospy to się nie zarazi. Pozdrawiam.
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Dziecko
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1