Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

a co jeśli chce sie nie palic ale nie chce sie rzucic??

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Nałogi
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
drapaka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Czw Mar 02, 2006 9:54 pm    Temat postu: a co jeśli chce sie nie palic ale nie chce sie rzucic?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pale papierosy od prawie 10 lat........ Embarassed chce miec dzieci w niedalekiej przyszłości więc powinnam rzucic , problem w tym że.....nie chce rzucać bo bardzo to lubie... Embarassed nie wyobrażam sobie dnia bez porannego fajeczka...olbo piwka bez fajeczka...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Netka

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Mar 03, 2006 3:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak Ci się tylko wydaje,że nie dasz rady bez porannego papieroska,albo papieroska przy piwku Very Happy Sprawa jest prosta.Trzeba bardzo chcieć rzucić i wtedy sie uda.Jeśli bardzo będziesz chciała mieć dziecko i zaczniesz interesować sie tematem ciąży,przeczytasz dużo artykułów o tym jak najlepiej się do niej przygotować,to dowiesz się,że palenie bardzo szkodzi maleństwu Sad i nie będziesz chciała go krzywdzić.Polecam Ci żebyś wcześniej przeprowadziła już jakieś próby rzucania nałogu,bo rzadko udaje się za pierwszym razem.Pozdrawiam i powodzenia Very Happy
Powrót do góry
Kasia

PostWysłany: Pią Mar 03, 2006 10:06 pm    Temat postu: a co jeśli chce sie nie palic ale nie chce sie rzucic?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej.Kilku moich znajomych zrobilo tak, ze poprostu kupilo sobie skarbonke:)(moze to smieszne ale to prawda) i kazde pieniadze ktore mialy byc przeznaczone na paczke papierosow wrzucalo do niej.Moze to nie jest najlepszy sposob ale u nich to podzialalo bo po kilku tygodniach uzbierala sie nielza sumka zwlaszcza jesli ktos pali paczke papierosow za 5 zl. dziennie.To jest calkiem niezla motywacja bo wiedza ile zaoszczedzili i co mozna sobie za to kupic-bardziej pozytecznego od papierosow.Moze i Tobie ten sposob pomoze.Zycze powodzenia z walka z nalogiem.Pozdrawiam.
Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sob Mar 04, 2006 12:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja pale papierosy za 4,20 i paczka starczy mi od 2 do 4 dni (w zależnosci od okolicznosci:) Moja przyjaciółka paliła przez całą ciąże i urodziła zrową dziewczynke (dostała 10 pkt).Problem tez jest w długości czasu mojego palenia. Podobno żeby oczyścic organizm potrzeba 5 lat
Powrót do góry
Netka

PostWysłany: Sob Mar 04, 2006 6:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To nie prawda.Organizm oczyszcza się już od pierwszego dnia,gdy rzucisz palenie Very Happy Poza tym to,że Twoja koleżanka paliła w ciąży i urodziła zdrową dziewczynkę nie jest żadnym argumentem,ponieważ wiele matek nie ma tyle szczęścia Sad Dzieciaki rodzą się z mniejszą wagą urodzeniową,niedotlenione,albo co gorsza z wodogłowiem Exclamation Jeśli można wyeliminować jakiś niekorzystny wpływ na dzidzię,to przyszła mama powinna to zrobić
Exclamation bez gadania Exclamation Exclamation Exclamation Radzę przemyśleć niektóre sprawy zanim zostaniesz mamą.Papieros nie może być ważniejszy niż zdrowie Twojego dziecka :!:Pozdrawiam.
Powrót do góry
Alex007

PostWysłany: Sro Mar 08, 2006 2:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak rzucić? To bardzo proste, wystarczy wyobraźić sobie siebie w wieku 44-50 lat z dobrze rozwiniętym rakiem płuc. Wyobrazić sobie, że jest to rak nieoperacyjny i, że jedyną rzeczą jaką można zrobić żeby się leczyć jest chemiotrapia lub "wypalanie" kobaltem. Leżysz w łóżku i co 5-10 minut odkrztuszasz krwawe skrzepy i kawałki wypalonego płuca, w opłucnej powstaje mętna, gęsta wydzielina i niemożesz oddychać, jedyną rzeczą jaką mogą zrobić lekarze jest drenaż. Między żebrami robią małą dziure i wprowadzają przez nią rurke, którą odprowadzana jest wydzielina z opłucnej. I leżysz tak niewiadomo jak długi okres czasu, może dwa miesiące, może osiem. Widzisz jak Twoja rodzina stara się Ci pomóc, kupują leki, są z Tobą ale tak naprawde nic niemogą zrobić. Po 2 latach "leczenia" masz problemy z pamięcią, nie potrafisz się wysłowić, ciągle czegoś zapominasz - próbujesz odepchnąć te myśl ale wisz już, że masz przerzuty na mózgu i dużo czasu Ci nie zostało. W końcu w okropnych i powolnych mękach odchodzisz, zostawiasz żonę/męża , dwójkę dzieci i wszystko co tak kochałeś/kochałaś.
Ja jestem jednym z tych dzieci, mam 17 lat a mój ojciec zmarł na raka płuc pół roku temu. Mniej więcej tak wyglądała jego choroba...
Może to wszystko brzmi dziwnie, ale jak chcesz mieć dziecko to rzuć palenie, choćby po to żeby w przyszłości nie musiało przeżywać tego co ja przez kilka ostatnich lat.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Nałogi Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1