Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
karol789
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 11:49 pm Temat postu: alkohol papierosy |
|
|
1)
czesc mam 15 lat i pale nałogowo a chce to zmienic .... zna ktos jaka dobra metode....
2)
teraz wazniejszy problem alkochol mam 15 lat a czesto uzywam alocholu boje sie o siebie bbo ja potrafie isc sam na piwoo jak przestac pic alkochol jak wszyscy pija na okołlo kazdy z moich kolegów
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nooise
|
Wysłany: Pią Sty 05, 2007 9:40 pm Temat postu: |
|
|
Nauczyć się asertywności przede wszystkim |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karol789
|
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 1:57 pm Temat postu: |
|
|
ale ja np nie pale bo moi koledzy pala bo tez pale gdy jestem sam i tak samo jest z alkcholem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
blednik
|
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 3:18 pm Temat postu: |
|
|
tak bo juz wpadles w taki lekki wir. Jak bys postanowil rzucic to latwiej by ci bylo jak bys zmienil towarzycho. Chyba ze nie chcesz. Ale radze ci zebys przestal bo jeszcze rosniesz i to ma duzy wplyw na twoj rozwoj. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
monika26.81
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 8:33 pm Temat postu: |
|
|
rozumiem cie troche bo nie chcesz odstawac od grupy,i zmiana towarzystwa tez nic nie da bo dzisiejsi pietnastolatkowie to pija pala i cpaja ale jaka ich czeka przyszlosc szkole olewaja nie mysla teraz a w przyszlosci zostana nikim i predzej czy pozniej trafia do paki,moze kogos tym uraze ale mam akurat 15 letnia siostre i orientuje sie w temacie,po prostu radze ci jak najszybciej skonczyc z tym piciem i paleniem i jezeli jestes rozumnym czlowiekiem i chcesz miec jakoms normalna przyszlosc to pomysl o sobie bo kolegow wtedy nie bedzie kazdy pujdzie w swoja strone...
----
aha i pamietaj ze alkoholikiem jest sie na cale zycie i co to za zycie.....
----edited by emilka----
jak chcesz coś dodać, to korzystaj z opcji "zmien" by nie pisać postów bezpośrednio pod sobą |
|
Powrót do góry |
|
|
|
oliwia150
|
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 4:20 am Temat postu: |
|
|
Wiesz Monika ma tu racje. Mialam podobna sytuacje nie z piciem tylko paleniem. Dzis mam 30 lat i dopiero uwolnilam sie od tego swinstwa.A bylo tak ze w latach szkolnych jako nastolatka zaczelam palic, rzucilam palenie ale mialam takie towarzystwo ze zaczelam znow palic. Wiec to nie ma sensu przepalisz i przepijesz gore forsy a majac 30 lat albo i mniej zrozumiesz ale wtety wyrwanie sie z nalogu szczegolnie alkocholowego bedzie niezwykle trudne. Jak chcesz jakis dobry sposob na rzucenie palenia to napisz mi na gg 12286984 to ci dam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|