FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
naneczka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 3:08 pm Temat postu: Anizokoria |
|
|
mam 18 lat. stwierdzono u mnie anizokorie po zatruciu lekami antydepresyjnymi i nasennymi. tomografia jak i badanie neurologiczne niczego nie wykazaly. lekarze stwierdzili ze wystapila ona na wskutek zazycia lekow. od tamtego czasu minal juz miesiac, a ja nie jestem juz na zadnych lekach mimo to anizokoria ciagle u mnie wystepuje. co to moze znaczyc?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiola29
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 10:11 pm Temat postu: Anizokoria |
|
|
mam 29 lat i jestem chora na anizokorie.Objawem tej choroby są nierówne źrenice.Chciałabym sie dowiedzieć więcej na temat.Zależało by mi na opini/pomocy osoby, która zetknęła się z tą chorobą tz. jakie miała objawy, i w jaki sosób leczyła tę chorobę? Czy tę chorobę można wyleczyć?
---edited by emilka----
temat podłączyłam do pokrewnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Magdalena24
|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 7:40 pm Temat postu: |
|
|
Witam Wiola 29!
Mam 24 lata od ok.4lat mam anizokorie, nie udalo mi sie zrobic tomografii (taka mamy sluzbe zdrowia ), ale mialam przeprowadzane badanie oczu przez trzech roznych okulistow z czego nikt nie potrafil podac mi przyczyny tej dolegliwosci, bylam rowniez z wizyta u dwoch neurologow na badaniach ogolnych bez rezultatu jednak. Przed pojawieniem sie u mnie anizokorii, mialam wade lewego oka, ktora wynosila -0,7, prawe bylo zdrowe, teraz po czterech latach okazalo sie ze oko prawe (w ktorym wystepuje sztywnosc i powiekszenie zrenicy) ma wade -1,0, a lewe na ktore mialam wade ok.0,7 teraz siega -1,5 , oprocz tego odczowam bol w srodku oka i gubie sie w tekscie jak czytam bo litery mi sie zamazuja, nie mowiac juz o lzawieniu obu oczu. najbardziej martwie sie o znaczne pogorszenie wzroku wynikajace z anizokorii, ktora w czasie dnia powoduje ze do oka naplywa zbyt duza ilosc swiatla, dlatego mam na nie teraz wade choc w czesniej bylo zdrowe i jednoczesnie przesilam lewe, ktore musi pracowac za prawe, tez nie wiem gdzie sie z tym udac, ale kazdy lekarz mowiacy ze anizokoria nie wplywa na stan zdrowia jest konowalem, swiadczy o tym moje drastyczne pogorszenie widzenia i bol w uszkodzonym oku, nikt jednak sie tym nie interesuje i nie wiem kto mogl by nam pomoc mam nadzieje ze wkoncu znajdzie sie osoba kompetentna i zainteresuje sie naszym problemem. Dzieki i czekam na nowe informacje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|