Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Survival Gość
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2006 9:57 am Temat postu: Antykoncepcja a stosunek |
|
|
Czesc mam takie pytanko na które odpowiedz jest dla mnie bardzo wazna.
Ile kobieta musi czekac na stosunek po wzieciu pierwszej tabletki antykoncepcyjnej-ile czau przed stosunkiem powinna brac tabletki.
I czy moze uprawiac seks pod czas 7 dni przerwy miedzy kolejnum cyklem antykoncepcyjnym....
P.S prosze o szybką i sprecyzowaną odpowiedz za która z góry dziekuje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2006 10:09 am Temat postu: |
|
|
Dokladny czas działania masz napisany na ulotce - jest on zależny od danych tabletek, mieści sie w granicach od jednego opakowania nawet do 3.
Jeżeli tabletki zaczna działać juz poprawnie to tak. Dlatego że one wcale nie przestają działać tak odrazu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gość Gość
|
Wysłany: Pią Lut 17, 2006 12:57 am Temat postu: |
|
|
Podobno od wzięcia pierwszej tabl są one już skuteczne [ja w każdym razie po wzięciu jednego opakowania poczułam się dopiero 'bezpieczna'] , w 7-dniowej przerwie oczywiście jesteśmy zabezpieczone... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Lut 17, 2006 9:27 am Temat postu: |
|
|
Cytat: | w 7-dniowej przerwie oczywiście jesteśmy zabezpieczone... |
Chyba małe przejęzyczenie ale jeżeli nie to ja nie wnikam
(nie no żartuje sobie oczywiście, mało jest tutaj takich pozytywnych akcentów, a nie chce żeby było tutaj smutno ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iness
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 30, 2006 1:26 pm Temat postu: antykoncepcja a stosunek |
|
|
Mam pytanie, od 5 lat biorę tabletki MERCILON z przerwą na ciąże i karmienie i teraz od jakiegoś czasu nie mam wogóle ochoty na seks. Przed braniem tabletek nie miałam takiego problemu, a teraz sex mógłby dla mnie nie istnieć, co przeraża mojego mężą i boję się że może się to źle skończyć dla naszego małżeństwa.
Słyszałam, że tabletki mogą mieć wpływ na zmniejszenie ochoty na seks, bardzo proszę o odpowiedź czy to prawda. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
atthedisco
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2013 7:22 pm Temat postu: stosunek |
|
|
Witam, mam pewien problem.. 26 w środę kochałam się z moim chłopakiem w prezerwatywie, następnego dnia tj. 27.12 w czwartek wzięłam pierwsza tabletke, potem w weekend kochaliśmy się ponownie bez dochodzenia we mnie, w poniedziałek w sylwestra tabletki nie wzięłam, wzięłam następnego dnia pod wieczór, a następną o 22 jak zwykle, potem w czwartek tj.3.01.13 kochałam się z chłopakiem i znowu nie doszedł we mnie, i tego samego dnia, o 22 zapomniałam wziąć tabletki i wzięłam ja 4.01 rano o godz. 7, czy jest zatem jakakolwiek szansa na ciąże? Rozmawiałam z lekarzem powiedział ze to nie możliwe i ze jest bardzooo mała szansa na ciąze w takim przypadku ale nadal sie denerwuje.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|