Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
czikita Zbanowany
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 4:36 pm Temat postu: |
|
|
Kurcze okazuje się ,że nie jest to taki prosty temat-antykoncepcja bez ograniczeń, która z nas o niej nie marzy??????????
Ze zdrowiem u mnie ok, więc chciałabym by pozostało tak nadal...usłyszałam ,że Cerazette, które najczęściej polecane są kobietą karmiącym są świetnym rozwiązaniem dla palaczek w naszym wieku!?
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 7:41 am
A Jolik możesz coś więcej powiedzieć o swoim przypadku?
Może tak by każda , która przeczyta o zakrzepicy chwilę się nad tym zastanowi?!
Jak chcesz coś dodać, użyj opcji zmień. Jest w prawym górnym rogu każdego Twojego posta. Przeczytaj regulamin forum. / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
czikita Zbanowany
|
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 6:35 am Temat postu: Palenie a antykoncepcja!!!! |
|
|
W ostatnim czasie (możliwe że z racji wieku) zastanawiałam się nad tym ile kobiet, bez krytycznego spojrzenia na tabletki antykoncepcyjne zażywa je...mam pełno znajomych które palą a nawet powiedziałabym ,że czasami kopcą i używają terapii hormonalnej, a jak same wiecie na każdej ulotce jest tysiące przeciwwskazań itp....szczególnie kobiety w podobnym wieku do mojego powinny mieć się na uwadze... co byście poleciły?
dodano: Sob Kwi 11, 2009 4:50 am
Dziewczyny śpicie na tym forum, jak tu taki temat "rzucam" a Wy w ogóle...
czikita Już o coś prosiłam. Przeczytaj regulamin forum. Dostajesz drugie ostrzeżenie za jego łamanie.
Posty połączyłam i przyłączyłam do pokrewnego tematu / nowicjuszka
dodano: Pon Maj 25, 2009 3:41 am
Cóż można zrobić jak ciężko tu rozkręcić burzliwa rozmowę powinno być możliwe jakieś odświeżanie wątków, by nie trzeba było zkładać nowych tematów!
czikita wystarczy, że dopiszesz coś w swoim już istniejącym poście! Skoro nie ma chętnych do rozmowy na ten temat, to najwyraźniej nikogo on nie interesuje!!!
Dostajesz kolejne ostrzeżenie za łamanie regulaminu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iloonka
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 7:51 pm Temat postu: |
|
|
Ja pale i biorę teraz tabletki Lesine. Nie ma to raczej wpływu na działanie hormonów. Są teraz środki nowej generacji i nie widziałam nigdzie, że skuteczność tabletek spada jak zapale papierosa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pchlina
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 9:41 pm Temat postu: |
|
|
[quote="czikita"]Kurcze okazuje się ,że nie jest to taki prosty temat-antykoncepcja bez ograniczeń, która z nas o niej nie marzy??????????
Ze zdrowiem u mnie ok, więc chciałabym by pozostało tak nadal...usłyszałam ,że Cerazette, które najczęściej polecane są kobietą karmiącym są świetnym rozwiązaniem dla palaczek w naszym wieku!?
[size=9]Wysłany: Pon Mar 09, 2009 7:41 am [/size]
A Jolik możesz coś więcej powiedzieć o swoim przypadku?
Może tak by każda , która przeczyta o zakrzepicy chwilę się nad tym zastanowi?!
[color=green]Jak chcesz coś dodać, użyj opcji zmień. Jest w prawym górnym rogu każdego Twojego posta. Przeczytaj regulamin forum. / nowicjuszka[/color][/quote]
Czikita,
Cerazette są dla kobiet, które karmią piersią, sama je brałam po porodzie. Pierwsze słyszę, że dla palaczek?!?!?
Puchata,
ja też biorę Lesine i bardzo dobrze toleruję te tabletki, dla mnie są idealne :-)
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nike
|
Wysłany: Wto Mar 25, 2014 10:12 pm Temat postu: |
|
|
Ja dostałam Stediril 30 jako tabletki rzekomo niespecjalnie "zakrzepicogenne" . Ale czy tak jest faktycznie, nie mam pojęcia... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2014 12:50 am Temat postu: |
|
|
Każdy preparat w jakiś sposób wpływa na układ krzepnięcia. W zaleznosci od indywidualnych tendencji do powstania zakrzepicy, bedzie działam bardziej lub mniej na układ krzepniecia.
Prostą metoda zapobiegania, jest przyjmowanie aspiryny / polopiryny s _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nutka87
|
Wysłany: Pon Lis 10, 2014 12:54 pm Temat postu: |
|
|
Ja słyszałam że szczególnie po 35 roku życia, gdy palimy więcej niż 15 fajek dziennie to istotne jest powiedzieć o tym ginowi, i nie przyjmować pigułek dwuskładnikowych |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tinny
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lis 21, 2014 2:49 am Temat postu: |
|
|
Moja siostra pali i od razu jej gin powiedział, że jednoskładnikowa tylko. Nie pamiętam dokładnie nazwy, ale chyba jej przepisał limetic. Ja na szczęście nie mam takiego fajkowego problemu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nutka87
|
Wysłany: Wto Lis 25, 2014 11:08 pm Temat postu: |
|
|
Ja sie akurat o tym że dla palących są inne że tak powiem pigułki, dowiedziałam własnie z neta.
Na szczęscie mnie to nie dotyczy, ale kto wie co będzie w przyszłości |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mart
|
Wysłany: Sro Lis 26, 2014 1:35 am Temat postu: |
|
|
A wiecie cóż to za powiązanie pomiędzy paleniem a kwestią brania tabletek ? Chyba normalnie zapytam swojego ginekologa przy najbliższej wizycie.
Limetic to brała moja koleżanka po porodzie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|