Forum medyczne
-> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
Autor
Wiadomość
Symeq
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Czw Gru 22, 2016 8:57 pm Temat postu: Antykoncepcja - skończyłem w środku
Witm,
Pisze z małym zapytaniem
Jeżeli moja dziewczyna zaczęła stosować tabletki antykoncepcyjne vibin mini dzisiaj po okresie odrazu i jeżeli dzisiaj brała rano pierwsza tabletkę i wieczorem doszło do stosunku pomiędzy nami i doszedłem bedzie w ciąży czy nie ?
Pytam, proszę o wyrozumiałość...
Bo czytałem ze tabletki działają od razu... chce sie upewnić.
Wiem ze wizyta u lekarza bedzie najlepszym rozwiązaniem ale za nim pojadsiemy chce wysłuchać tutaj opini
Dziękuje z góry !!
Powrót do góry
yaska
Wysłany: Sro Lip 26, 2017 6:38 pm Temat postu:
Tabletki działają od razu pod warunkiem, że bierze się je w 1 dzień okresu, a nie tuż po okresie. Jeśli rozpoczęła w inny dzień niż 1, to powinniście się dodatkowo zabezpieczać przez 7 dni.
Powrót do góry
Kociczka80
Wysłany: Czw Sie 24, 2017 3:58 pm Temat postu:
tak jak mowi yaska... jesli w pierwszy dzien okresu to po pierwsze podczas okresu nie zachodzi sie w ciaze a po drugie tak wlasnie powinno sie brac i ciazy nie bedzie.;. natomiast jesli zaczela brac po skonczeniu okresu w trakcie cyklu itd to wtedy trzeba jeszcze gumki.. ja biore tabletki (belara) od dawna i tez mialam wiele pytan na poczatku i watpliwosci.. dobrze ze pytasz
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1