Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Aparat Ilizarowa i inne stabilizatory zewnętrzne

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafitissarek9999

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lut 26, 2008 7:56 pm    Temat postu: Aparat Ilizarowa i inne stabilizatory zewnętrzne Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ilizarow to ciekawa ale bolesna kuracja jesli tak mozna to nazwac
ale teraz jest ortofix

-----edited by emilka----
zmieniłam tytuł na bardziej przybliżający treść postu
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
maurycy

PostWysłany: Sro Lut 27, 2008 5:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie miałem okazji poznać tej metody. Leczenie urazów kończyn jest mi bliskie niestety. Kwestia też jaki to uraz. Niektóre można bez większych problemów wyleczyć ćwicząc.
Powrót do góry
agnieszka dutkowska

PostWysłany: Pon Mar 03, 2008 1:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chcialabym aby ktos mnie oświecił, w temacie wydłużania kości udowej metoda ilizarowa, moj synek ma 2.5 cm. roznicę i 10 stopni odchylenia,(7 lat) ,za trzy miesiace mamy jechac znowu do wroclawia na kontrole,do dr.Orzechowskiego,prosze o podanie jakichkolwiek informacji na ten temat dziekuje. Exclamation
Powrót do góry
lukasopo

PostWysłany: Pon Paź 27, 2008 4:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

agnieszko co chcesz dokładnie wiedzieć? ja mam właśnie aparat na udzie, kość wydłużana o 3,5cm.
Powrót do góry
agakuba

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 12:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ,chodzi mi oto jak długo czekałeś na operacje?, ile dni leżałeś w szpitalu?, i co sie robi w domu z tym aparatem?. ile razy dziennie go przekręcasz?jak poradziłeś sobie z bólem?dziękuje za odpowiedz życzę dużo zdrowia,Agnieszka D.
Powrót do góry
lukasopo

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 1:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pod koniec lutego byłem u lekarza zapisać się na tą operację,ale na własne życzenie wybrałem sierpień (pierwszy wolny termin był chyba na kwiecień,ale nie chciałem wakacji spędzić na rekonwalescencji).
Do szpitala przyjechałem w niedziele, we wtorek miałem operację, w następną niedziele już zostałem wypisany do domu. Od poniedziałku zacząłem rozkręcać śrubki - co 6 godzin (4 razy dziennie) po 90* (1mm dziennie) i tak przez 35 dni.
A co do bólu, w szpitalu dostawałem zastrzyki, gdy poszedłem do domu dostałem receptę na środki przeciwbólowe. Najgorsze były pierwsze dni w szpitalu i ostatni tydzień rozkręcania. Teraz jest już z górki Smile
Powrót do góry
agakuba

PostWysłany: Nie Lis 09, 2008 9:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki ,za te ważne dla mnie informacje,będziemy w kontakcie.pozdrawiam.
Powrót do góry
Kasia99

PostWysłany: Czw Kwi 30, 2009 3:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Czy ktoś wie może coś na temat aparatu taylora? Czy ktos go może miał z Was?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1