Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pacjent5
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 12:55 pm Temat postu: Asymetria u niemowlaka. Stopien niebezpieczenstwa |
|
|
Witam,
u mojej malej córci zdiagnozowano asymetrię ułozeniową, lekarz nie podjął jednak zadnych konkretnych dzialań w tym, temacie... poczytalismy trochę z żoną i okazało się ze należy to leczyc, polecono nam gabinet w gdańsku na ulicy lendziona, jestesmy z trójmiasta, terapia w tej chwili trwa juz 6 tydzien, ale widać znaczną poprawę
Chciałem dowiedzieć się czy ktoś był w podobnej stuacji, jesli tak to jakie zaburzenia ruchowe występowały u Waszych dzieci, jak temu zapobiegaliście, jak długo trwała rehabilitacja?
---Wind_of_hope---
prosze nadawac tytuly tematom bardziej sugerujace problem. tytuł zmieniłam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 2:08 pm Temat postu: |
|
|
Czasami przechodzi samoistnie a czasem potrzebna jest rehabilitacja. Ćwiczenia zazwyczaj pomagają . Co może powodować taki stan? Dziecko może nie chcieć leżeć na brzuszku, trzymać główki w przyszłości problemy z kręgosłupem . wszystko zależy od dziecka i od przyczyn asymetrii. Czas rehabilitacji jest zależny od danego dziecka i od stopnia asymetrii. NIe ma się co martwić bo zazwyczaj ćwiczenia dają w 100% zadowalający efekt. Głowa do góry i ćwiczyć ) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
marta30
|
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 4:43 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma się czym martwić, u nas też było dużo strachu, ale sumienna rehabilitacja wystarczyła. W sumie to trwała pół roku, choć poprawa była już po miesiącu. Trzeba tylko cierpliwości no i stosować się do wszystkich zaleceń np. jak nosić. Też nas straszyli lekarze różnymi opóźnieniami i kłopotami w przyszłości, ale nic się nie sprawdziło. Mamy zdrowe sześcioletnie dziecko bez wad postawy itp. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jacekC1
|
Wysłany: Wto Mar 29, 2011 9:13 am Temat postu: |
|
|
Własnie zaczeliśmy rehabilitacje syna, też właśnie w gabinecie pana Zaglanicznego w Gdańsku, jak długo w Waszym przypadku to trwało? Pani rehabilitantka jest b. miła, a czy sa Państwo zadowoleni ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|