Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
biedroneczka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 3:13 pm Temat postu: |
|
|
Diery - współczuję. Trzymam kciuki za Twoją córcię |
|
Powrót do góry |
|
|
|
deiry
|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 6:03 pm Temat postu: |
|
|
dzis minal tdzien zastrzykow z zinacef-u i co sie okazuje, ze najprawdopodobniej nie byla chora tylko jest uczulona na cos, biedna pupa byla klota niepotrzebnie kolejne akcje przedemna, jutro idziemy po skierowanie do alergologa ale czy u takiego maluszka da sie cos wykryc?? dzis dowiedzialam siena kontroli, ze dzieci bywaja uczulone na leki p-alergiczne a anwet na kloki lego ehh:( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Magda24j
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 12:58 pm Temat postu: |
|
|
Mi lekarz zalecil bobik Dk. Ale mi mówił aby podawać te witaminy od 8 dnia. Wiec sie dziwie czemu biedroneczce lekarz kazal witamine d po 3 tygodniu dopiero zaczac podawac. Wie ktoś może czemu tak jest? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karola325
|
Wysłany: Nie Maj 24, 2015 10:21 am Temat postu: Witamina K i D |
|
|
Ja podawałam Vita DK do 3 miesiąca życia a potem do roku Vita D, moje dziecko rozwijało się bardzo dobrze i potem przestałam podawać bo lekarz mi mówił ze już nie trzeba i to był błąd bo podobno powinno się podawać witaminę D cały czas. Teraz mój mały ma 4 lata i zdiagnozowane początki krzywicy. Teraz zaczęłam znowu podawać Vita D i nie zamierzam przestawać bo w naszym klimacie za mało mamy słoneczka. Dużo też przebywamy na powietrzu. Kontroluję jej poziom robiąc co jakiś czas badanie. Mamy zbadajcie co jakiś czas poziom ten witaminy i jeśli jest konieczność podawania to podawajcie. Lepiej przeciwdziałać niż potem leczyć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Maj 24, 2015 10:49 am Temat postu: |
|
|
Karola a jak zdiagnozowałas krzywice???
ja cały czas podaje. od urodzenia.
ile kosztuje takie badanie na spr poziomu wit D? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karola325
|
Wysłany: Nie Maj 31, 2015 8:59 am Temat postu: |
|
|
Ja robiłam badanie z krwi, w labolatorium zapytaj, płaciłam ok 60zł. Wyszedł u nas duzy niedobór witaminy D. Zaniepokoiło mnie to że z tyłu zrobiła się płaska główka i koślawe kolana zrobiły się a wczesniej tego nie było. U nas objawem był tez bardzo duży brzuszek. Poszłam do pediatry i powiedziała mi, że dziecko ma krzywicę. Ustaliła mi dawkę witaminy D i podaję [reklama] w dawce ustalonej przez lekarza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|