tam jest szczegółowo o biopsji otwartej wraz z rysunkami _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci"
Powrót do góry
exullt Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 9:13 pm Temat postu:
Wiec tak. Biopsja otwarta jest jedna z biopsji sutka. Jednak ta metoda chirurgiczna moze pozostawic blizny oraz znieksztalcenia piersi
Z tego co wiem istnieje jednak alternatywa od tej formy diagnostyki a mianowicie mammotomiczna biopsja piersi. Zabieg ta metoda trwa srednio 20-30 minut jest wykonywany w sysytemie ambulatoryjnym i pozostawia bardzo nie wielkie naciecie. Zbedne sa szwy, a kobieta odrazu po zabiegu moze wrocic do swoich codziennych czynnosci.
Wiecej informacji na ten temat napewno znajdziesz w internecie
Powrót do góry
Aga694
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 11:05 pm Temat postu:
Dzięki za informacje
Powrót do góry
mama27
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 9:36 pm Temat postu: CIN 1
dziś odebrałam wyniki biopsji-stwierdzona CIN 1-stan przed rakowy.Czy ktos wie cos na ten temat?
Temat przenosze w odpowiednie miejsce
Mala_mi
Powrót do góry
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 8:20 pm Temat postu:
Nie jest to nowotwór złośliwy i wymaga okresowej kontroli co 6 miesięcy .Leczenie farmakologiczne jeśli po roku nie będzie poprawy stosujemy leczenie radykalne.
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Onkologia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1