Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ifona
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 9:50 pm Temat postu: Badania DNA |
|
|
Mam jeszcze jedno pytanie w sprawie znajomego. Pytałam już na formu w sprawie podwójnych alimentów i bardzo dziekuję za wskazówki. Ale nurtuje nas jeszcze jedno zagadnienie związane z tą sprawą- kobieta której na dziecko ma zasądzone alimenty mój znajomy w tym samym czasie spotykała sie z trzema Panami w tym z moim znajomym. Ze związków tych narodził się chłopiec ( 5 lat) . Mój znajomy dowiedział sie o jednym z "konkuretów" i zakończył zajomość. Pani ta bedąc w ciązy wyszła za mąż za jednego z pozostałych Panów. Po narodzinach dziecka mój znajomy dostał wezwanie na badania DNA gdyż absolutnie nie chciał uznać, że dziecko jest jego ( prawdopodobieństwo 1/3 ) nie wiemy czy pozostali Panowie też byli poddani tym badaniom. Wynik badania- znajomy ojcem dziecka. Kiedy dziecko było bardzo małe trudno bylo doszukiwac sie podobienstwa dzisiaj kiedy ma juz 5 lat latwiej jest stwierdzic - znajomy jest blondynem, matka dziecka tez blondynka a dziecko brunet. Szczerze mówiąc wiele osob znających cała sprawe twierdzi, że dziecko jest jak mniejsza młodsza kopia trzeciego Pana. Nasze pytanie- czy mogło dojśc do pomyłki podczas badań? Nie chce znajomy sie wymigiwać czy cos w tym stylu ale chce dociec prawdy. Zresztą trzeci Pan podobno po kątach smieje się ze znajomego, że ten płaci na jego dziecko. Znajomy nie wie co robic. Dziwne jest również to, że dziecko nosi nie nazwisko znajomego a męża matki i podczas kontaktów z dzieckiem - dziecko zwraca sie do znajomego wujku ( matka i jej mąż nie życzą sobie aby dziecko znało prawdę) Trochę to wszystko zagmatwane ale strasznie męczy znajomego ten stan rzeczy, za każdym razem kiedy widzi się z małym cierpi. Podpowiedzcie prosze co zrobić i czy mogło dojśc do pomyłki. Dziekuję z góry za po święcony czas. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 10:12 pm Temat postu: |
|
|
no z pomyłką raczej ciężko:) bo to dosc dokłądne badania są |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ifona
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 10:26 pm Temat postu: |
|
|
mieliśmy nadzieję, gdyz ktoś nam powiedział, że istnieje duże prawdopodobieństwo błędu przy przeprowadzeniu testu. A może jednak istnieje? Znajomy chce poddać się badaniom raz jeszcze w innym ośrodku |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 4:55 pm Temat postu: |
|
|
no prawdopodobieństwo jest ale no małe nie wiem jaka jest statystyczna zgodność dna wiec 1/3 mi nic nie mówi
ale to badanie polega(w grubym uproszczeniu) na pocięciu dna na kawałki enzymami potem sie to nakłąda np na agarowy żel i przeprowadza elektroforeze i tu sie "pojawiaja" te prazki magiczne i to sie porównuje błąd moze jedynie tutaj raczej wynikać z nie umijętnego odczytania prążków wiec można spróbowac w innym instytucie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
trinitrotoluen Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 1:31 pm Temat postu: |
|
|
A gdzie były przeprowadzone te badania i na czyj wniosek?
Jeżeli badania wykluczyły pozostałych potencjalnych ojców to raczej zostały wykonane prawidłowo. Jedynie próbki mogły zostać zamienione, ale to jest mało prawdopodobne. _________________ Fide, sed cui, vide! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
xxxgosiakxxx
|
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 3:39 pm Temat postu: |
|
|
Czy materiał genetyczny dziecka może ulec zmianie jeśli w czasie ciąży współżyło się z innym mężczyzną niż ojciec dziecka to jakoś w 2,5 miesiącu ciąży?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 3:56 pm Temat postu: |
|
|
Nie sadze aby to bylo mozliwe _________________