Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kajax
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 27, 2007 10:25 pm Temat postu: BADANIA: Kolonoskopia |
|
|
cześć
mam pytanie. w czasie kolonoskopii miałam pobrane wycinki do badań. generalnie ponoć nic nie było widać poza przekrwioną ścianą jelita ale jednak wycinki poszły martwie się bo mijają po mału dwa tygodnie i trzeba będzie jechać odebrać wyniki więc zaczynam wpadać w panikę powiedzcie mi wycinki nie są jednoznaczne z podejrzeniem raka prawda??? inne choroby jelita też diagnozuje się po pobranych wycinkach?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lis 27, 2007 11:28 pm Temat postu: |
|
|
no jasne, że nie. wycinki pobiera się w celu zdiagnozowania różnych chorób jelita grubego, niekoniecznie raka. nie martw się na zapas :) _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Filip
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 12:17 am Temat postu: |
|
|
Oczywiście emilka ma rację (jak zawsze ). Błędem by było, gdyby wycinków nie pobrali, to jest standardowa procedura, aby bardziej precyzyjnie określić z jaką dolegliwością mamy do czynienia, lub często wychodzi że wszystko jest OK, albo że wynik jest niejednoznaczny. Ja miałem już wiele razy robioną kolonoskopię i zawsze z wycinkami i nigdy nie znaleziono nowotworu, więc nie martw się na zapas Bardzo dobrze, że zrobiłaś takie badania. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|