Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
szeggi554
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lip 13, 2009 10:42 pm Temat postu: Badania: Spirometria |
|
|
Witam
Chciałbym się dowiedziec czy badanie Spirometria wykarze ze palę papierosy (pale juz 3 miesiacie) prosze o szybka odpowiedz (jakie badanie wykarze ze palę) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Wto Lip 14, 2009 11:29 am Temat postu: |
|
|
spirometria może wykazać, że palisz. ale nie jest to regułą. niektórzy palacze mają większą pojemność płuc od niepalących.
Dodano po 42 sekundach:
spirometria może wykazać, że palisz. ale nie jest to regułą. niektórzy palacze mają większą pojemność płuc od niepalących. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
szeggi554
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lip 14, 2009 7:56 pm Temat postu: hmm |
|
|
czyli jak 6 miesięcy temu mialem dobre wyniki to po tym ze potem przez 3 miesiące palilem to moge miec zle wyniki badań (czy badanie te wykarze ze palę papierosy.. o to mi chodzi ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Lip 14, 2009 8:22 pm Temat postu: |
|
|
może wykazać. zapewne lekarz oceniający je weźmie pod uwagę wyniki z poprzedniej spirometrii. po różnicy wyników można stwierdzić czy jest wszystko ok czy nie i czy np palisz.
ale chyba nie przeczytałeś ze zrozumieniem mojego posta. spirometria MOŻE wykazać nieprawidłowości ale to nie jest powiedziane, że je wykaże. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 8:09 pm Temat postu: |
|
|
dobra. to teraz ja mam pytanie
miałam dzisiaj spirometrię. ze względu na utrzymujący się od ponad pół roku męczący kaszel i duszności (od około 2 miesięcy).
lekarka stwierdziła, że spirometria wyszła ok ale na badaniu wykazało mi, że wiek płuc wynosi 36 . dodam że mam 25 lat, nie palę i nigdy nie paliłam papierosów; biernym palaczem byłam sporadycznie choć znajomi starali się przy mnie nie palić chyba, że na dworze.
czy wiek płuc coś oznacza? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|