FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Justina_
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 2:21 pm Temat postu: Bezurazowe opuchnięcie palca |
|
|
Pare dni temu-wtorek-zauwazylam,ze moj palec wskazujacy prawej dłoni jest troche opuchniety.Nigdzie sie nie uderzylam w niego,nie mialam kontaktu z zadnymi chemicznymi preparatami,itp.To pojawilo sie samo tak nagle.
Opuchlizna utrzymuje sie do dzisiaj.Boli tylko jak go zginam,i to zgiecie jest zaczerwienione.Nie moge go zgiac do konca.Na tym palcu sa takie dwa czerwone ślady.Ten jeden z nich wyglada jak jakas gula.
Co to moze byc??
Tylko ja wlasnie nie pamietam zebym cos sobie zrobila w ten palec,w ogole sie nie uderzylam.Opuchlizna pojawila sie znikad.
Bylam u lekarza,on twierdzi,ze to jakies ugryzienie przez stawonoga.Tylko,ze nic takiego mnie nie ugryzlo.Na razie przepisal mi antybiotyk CIPHIN i smaruje Fenistil gel.Antybiotyk skoncze brac w srode.
Martwi mnie ta cala sytuacja:(.Mam nadzieje,ze nie grozi mi nic strasznego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 2:30 pm Temat postu: |
|
|
wg mnie to też ugryzienie.
skoro powiedzial tak tez lekarz, to nie wmawiaj sobie jakichs chorob.
nie musisz o tym pamietac, np podczas snu moglo cie cos ugryzc. dostalas antybiotyk, to go stosuj. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
california
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 10:29 pm Temat postu: |
|
|
mialam podobna sytuacje, tylko z malym palcem, po pewnym czasie zaczelo sie to przenosic na inne palce. Objawem byly wlasnie takie "kulki" zgrubienia pod skora, zaczerwienione, ktore niby bolaly niby swedzialy. Myslalam ze to cos ze stawami i poszlam do reumatologa, okazalo sie jednak ze to zespol Rayno. Mam nadzieje ze pomoglam, pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|