FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
xax0r
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 15, 2013 11:59 am Temat postu: Białe krostki na zołędziu |
|
|
Tak jak w temacie, dzisiaj rano zauważyłem na żołędziu sporo białych krostek, różnego rozmiaru, a wokół nich zaczerwienienie. Nie wyglądają mi na prosaki. Mam stałą partnerkę od pół roku, przed nią przez ponad pół nikogo nie było. Od kilku dni partnerka skarżyła się na dolegliwości, swędzenie oraz pieczenie, jak i żółtawy śluz. Czy możliwe jest zakażenie grzybiczne u obojga? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Macalsca
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 15, 2013 12:20 pm Temat postu: |
|
|
Po pierwsze - higiena:
Po każdym stosunku proponuję oczywiście, na odpowiednią kąpiel czy też prysznic, twoje ciało i partnerki to dwa rózne schematy. Warto odpowiednio dbać o higienę po każdym stosunku, używać odpowiednich kosmetyków do higieny intymnej - Ty i twoja dziewczyna.
Druga sprawa, seks uprawiany był w zabezpieczeniu czy bez? Bo może, dany środek antykoncepcyjny powoduje takie uczulenie, w końcu to lateks i każdy jest inny.. jeśli nie, to znów stawiałabym na higienę.
Czy problemy występiły po pierwszym stosunku, czy też te stosunki były uprawiane wcześniej kilka krotnie a problem wystąpił po jakimś czasie..? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
xax0r
|
Wysłany: Pon Kwi 15, 2013 12:24 pm Temat postu: |
|
|
Nie używamy zabezpieczeń. Objaw ten po raz pierwszy pojawił się u mnie, po ostatnim stosunku (4 dni temu), zaś u partnerki już przed, gdyż narzekała na lekkie swędzenie oraz pieczenie (przed ostatnim stosunkiem poprzedni był tydzień przed), u mojej partnerki ten objaw pojawił się po raz kolejny, pierwszy u mnie. Zwykłe białe krostki, zaczerwienione, bez pieczenia ani tym podobnym. U partnerki dokuczliwy swąd i pieczenie oraz ból u wejścia do pochwy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pasta
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 31 podziękowań w 31 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 15, 2013 1:08 pm Temat postu: |
|
|
Ja z swojej strony w takim razie mogę wam polecić takie "kosmetyki" jak"
GAŁKI PROPOLISOWE, CALENDULIN ( to preferowane jest bardziej do dziewczyny )
A jeśli chodzi o Ciebie kolego, to wydaje mi się, że może być to to mastka. Mastka to mazista biała lub żółta serowata wydzielina gromadząca się u mężczyzn pod napletkiem, głównie w rowku zażołędnym członka.
Musisz popytać o lekarstwo na to:)
Mam nadzieję, że jakoś pomogłam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
xax0r
|
Wysłany: Pon Kwi 15, 2013 1:35 pm Temat postu: |
|
|
Nie, to nie jest maź, czy tego typu wydzielina, wiem co to mastka... Powtarzam, że są to krostki, które pojawiły się dzisiaj, na kilka dni po ostatnim stosunku, prędzej nie było takich objaw, a z partnerką współżyję od pół roku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pasta
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 31 podziękowań w 31 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 15, 2013 2:02 pm Temat postu: |
|
|
W takim razie, odpowiednio zadbaj przez te dni o Higienę i zobacz co się będzie przez kilka dni działo, może to po prostu jakieś uczulenie, podrażnienie - skoro to dzisiaj się objawiło, chodź słyszałam czasem o tym problemie, jak nie przejdzie za parę dni to udaj się do dermatologa.
Powiem tak - czy to, objaw podobny do tego? Bo tak z wyobraźni to też trudno. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|