Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Białko

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dieta i odchudzanie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
helloween
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Maj 05, 2006 11:57 pm    Temat postu: Białko Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja wiem ze najlepszym sposobem na odchudzenie jest picie bialka serwtakowego. Nie znam sie dokladnie ale wiem ze organizm zeby spsli<wchlonac> to bialko potrzebuje tluszczy i weglowodanow:D jak sie ich nie dostarczy to zacznie sie spalac wlasny tluszcz. JA w dwa tygodnie zrzucilem 6kilo.Wypowiedzcie sie

PS jedyna ujemna tego to zapchane nerki ale je idzie odetkac pivkiem:D
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Freya

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Maj 06, 2006 9:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak to? w dwa tygodnie 6 kg?
co wtedy robiłeś?
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Maj 06, 2006 10:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

JAk to co troche sie cwiczylo:D ale stosujac to bialko ma sie sto procent pewnosci co do efektu. Nie jestem dobrym dietetykiem ale kogo to interesuje to niech uwaza bo przedawkowanie jest barrrdzo bolesne. Przepraszam zapomnialem to napisac. Nie wolno przekroczyc pewnej dziennej dawki bo skonczy sie to ciężkim urazem i organizm nie bedzie tolerowac bialka ...
i druga wada:( nie kazdy organizm to bialko przyjmuje czasem sa pryszcze, jakies syfki sie pojawiaja:( moj to przyjal normalnie:D
a tutaj wystarczzy nawet troche cwiczyc a bialko polecam powoli wlaczac do diety:D ja jadlem 3 - 4 posilkow:D sniadanie nieobfite. obiad no normalny tam kapusta, schabowy itd i kolacja max obfita. Myslalem ze robie dobrze bo nawet bylo cos widac ze zaczynaja mi jakies miesnie roscnac ale potem okazalo sie ze nie dostarczam wystarczajacej liczby tłuszczy i trace na wadze w sumie po bodaj 19dniach z 65kilo zszedlem do bodaj 58:D ale przed takim odchudzaniem albo doradzam pic tego malo i cwiczyc albo skonsultowac sie z kims nie wiem jakims trenerem na silowni albo z czlowiekiem ktory to bedzie sprzedawac:D

PS kumpel ktory ze mna ćwiczyl zeszedl z 82kg na 75
Powrót do góry
Freya

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Maj 06, 2006 11:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

"bialka serwtakowego"..
o.k ale gdzie ja moge je nabyć?
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Maj 06, 2006 11:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NA pewno tak dziala serwatka. Serwatke dostaniesz w kazdym sklepie kulturystycznym ale podkreslam najpierw konsultacja z lekarzem!! bo bilako jest dosc drogie:( ja placilem tanio bo mialem po znjomosci zreszta niewazne:D nie weim czy inne białka też tak dzialają bo są słabsze:d poza tym przepraszam za przejęzyczenie bo to "Białko serwatkowe"Very Happy
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Maj 06, 2006 11:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wlasnie dowiedzialem sie ze zle stosowane moze prowadzic do tycia:( bo nialko zamienia sie w tluszcz jak sie go zle je. Ale znalazlem tez cos takieg:
Kod:

Wysokobiałkowa dieta hamujaca apetyt  donoszą naukowcy na łamach najnowszego numeru "Cell Metabolism".
Istnieje tyle diet odchudzających, co odchudzających się osób. Jednak niektóre diety wydają się być bardziej skuteczne, o ile są przestrzegane i faktycznie doprowadzają do zmiany przyzwyczajeń żywieniowych. Taką dietą jest dieta wysokobiałkowa, z wieloma odmianami, w tym dietą hollywoodzką, Atkinsa, Cambridge, itp.

Grupa naukowców z INSERM oraz Uniwersytetu w Lyonie kierowana przez Gillesa Mithieux przedstawiła kolejne dowody na to, że wysokobiałkowa dieta może pomagać w odchudzaniu poprzez hamowanie apetytu. W badaniach prowadzonych na szczurach naukowcy pokazali, że pod wpływem wysokobiałkowej diety zwiększa się aktywność genów odpowiedzialnych za produkcję glukozy i komórki jelita cienkiego zaczynają wytwarzać glukozę. Wyprodukowana glukoza trafia do żyły wrotnej, naczynia krwionośnego odprowadzającego krew z powrotem do wątroby. Taki wzrost stężenia glukozy jest sygnałem wyczuwanym przez wątrobę i dalej przekazywanym do mózgu, gdzie aktywuje ośrodki odpowiedzialne za odczuwanie sytości, co powoduje zmniejszenie apetytu.

Wydaje się zatem, że wysokobiałkowa dieta może być skuteczną dietą odchudzającą, o ile oczywiście w diecie znajdzie się miejsce na inne potrzebne substancje, w tym tłuszcze i węglowodany, a przede wszystkim witaminy.

[color=red][zakaz linkowania na forum][/color]
.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pon Sie 07, 2006 6:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Radze uważa z tym białkiem bo zbyt duza jego ilosc moze doprowadzic do przebiałkowania a wtedy jest nie za ciekawie...
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sie 07, 2006 11:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak ale jak juz chce ktos sprobowac to wiadomo ze nie wezmie tego duzo.. i przeciez zorientuje sie Co i jak
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dieta i odchudzanie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1