Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Pon Lut 04, 2013 1:43 am Temat postu: Biegunka wywołana konkretną bakterią
Dlaczego bakteria clostridium difficile tak bardzo rozprzestrzenia się w szpitalach i dlaczego tak ciężko ja wyleczyć?
Powrót do góry
nocek
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 10:31 am Temat postu:
temat clostridium difficile również mnie bardzo interesuje-mało kto w ogóle ma świadomość o jej istnieniu i nie mówię tu tylko o pacjentach, moim zdaniem stan rzeczy spowodowany jest po prostu stosowaniem nieodpowiednich leków
Powrót do góry
Kasia G.
Wysłany: Pon Kwi 29, 2013 10:27 am Temat postu:
Clostridium bardzo szybko się namnaża a osłabiony pacjent kuracjami antybiotykowymi nie jest w stanie obronić się przed bakteriami i stąd biorą się te problemy
Powrót do góry
KarolinaGucio
Wysłany: Czw Maj 23, 2013 2:10 am Temat postu:
A w jakim szpitalu byłeś ? z tego co wiem to w szpitalu nie powinno być żadnej bakterii. Dlatego nazywa się to szpital a nie wysyp smieci . Czy biegunka już Ci przeszła ??
Powrót do góry
aiza11
Wysłany: Sro Sie 28, 2013 7:41 am Temat postu:
Nie zwlekaj z wizytą u lekarza. Radzę przejść się do poradni lekarza rodzinnego, który w razie konieczności skieruje do specjalisty. Opisane objawy wymagają konsultacji, ponieważ mogą świadczyć o chorobie.
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Gastrologia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1