FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Vitanka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 2:23 pm Temat postu: Błąd czy głupota? |
|
|
Ostatnio byłam w takiej sytuacji i rozumiem, że lekarz ma prawo się pomylić. Ale jeżeli mówię dentystce że mam opuchliznę z przodu, a ona się upiera że to ząb mądrości, a ja jej nadal, żeby sprawdziła inne zęby bo wyraźnie ból i opuchlizna jest gdzie indziej, to powinna sprawdzić inne zęby.
Pod narkozą przy 41 stopniach gorączki usuwano mi zęba mądrości łyżeczkując go, a potem się okazało że to ja miałam rację, bo pani dentystce do głowy nie przyszło że zakleiła mi fleczerem zęba i tam się zrobiła zgnilizna i gaz nie miał jak uchodzić. Wystarczyłoby zrobić dziurkę. Teraz pozwałabym ją ale nie wiem jak to zrobić. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klaudia844 Spamer
|
Wysłany: Czw Paź 28, 2010 11:30 am Temat postu: |
|
|
Każdy normalny stomatolog zleca najpierw zrobienie zdjęcia RTG, ponieważ nie czarujmy się, ale dentysta nie ma rentgena w oczach Kiedy widzi zdjęcie, wie co dolega zębom i które to są zęby. Ja sobie nawet nie wyobrażam takiej sytuacji, w jakiej ty się znalazłaś Przecież w średniowieczu praktykowali mniej bolesne formy leczenia
Ja kiedyś miałam stan zapalny, ale nawet nie ruszył zęba, tylko najpierw przepisał mi silny antybiotyk (bodajże klindamycyne 600 mg). Brałam go blisko 10 dni - dopiero po tym czasie ząb został wyrwany - nie dało się go uratować, bo psuł się od korzenia
Ja na Twoim miejscu bym poszukała darmowej pomocy, np. w federacji na rzecz kobiet i planowania rodziny. Zadzwoń tam na bezpłatną infolinię i tam Cię pokierują co masz zrobić |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majorka
|
Wysłany: Pon Mar 19, 2012 4:30 pm Temat postu: |
|
|
klaudia dobrze pisze, inne rozwiazanie tez mi nie prychodzi. albo inny dentysta, zapytaj moze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|