FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
patrykkk016
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 12, 2013 3:41 pm Temat postu: Ból kolana |
|
|
Witam, w piątek po Bożym ciele pomagałem koledze przy małym remoncie, wspólnie wynosiliśmy stare biurko z piwnicy i po paru krokach na schodach poczułem potworny ból jak by parzenia pod prawym kolanem z zewnętrznej strony nogi. Na tym zakończyła sie moja pomoc w remoncie i udałem sie do domu. Następnego dnia obudził mnie ten sam ból tyle, że miałem dodatkowo problem z ruszaniem nogą, ale dzień jakoś przeleciał. W niedziele czułem, że noga już nie boli więc wieczorem jak zawsze poszedłem biegać i niestety nie przebiegłem nawet 1km, a ból pojawił się znowu, więc następnego dnia udałem sie do lekarza rodzinnego gdzie dostałem tydzień L4, z nogą przez ten czas się troche poprawiło chociaż przy obciążaniu lub skręcaniu czułem, że coś mnie tak jeszcze boli, więc znowu udałem się do lekarza i tym razem dostałem skierowanie do RTG i chirurga. Dzisiaj byłem na zrobieniu zdjęcia i u chirurga, który ucisnął mi noge i kazał ją podnieść, wtedy znowu poczułem ten sam ból, lecz chirurg po zobaczeniu na zdjęcia nic nie stwierdził, żeby było coś nie tak i wysłał mnie do domu, po tym naduszeniu delikatny ból czuje do teraz i nie wydaje mi się, żeby wszystko było ok. Nie bardzo wiem co teraz robić, więc może ktoś zobaczy na te zdjęcia i powie czy coś widać bo ja się nie znam, a nie chce rezygnować ze sportowego trybu życia. Tutaj są zdjęcia : http://postimg.org/image/khh23dihj/ http://postimg.org/image/ycfclucwn/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
PrettyWoman
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Czw Cze 13, 2013 12:47 pm Temat postu: Ból kolana |
|
|
Możliwe, że uraz ten spowodowany jest zwyczajnym nadwyrężeniem mięśni. Być może za bardzo obciążył Pan kolano lub wykonał zbyt gwałtowny ruch. Najlepszym rozwiązaniem byłby kilkudniowy odpoczynek dający czas na regenerację mięśni. Przede wszystkim proszę tymczasowo zrezygnować z wieczornych treningów. Zalecam również usztywnienie kolana bandażem lub stabilizatorem oraz smarowanie bolącego miejsca specjalną maścią rozgrzewającą przeznaczoną do urazów mięśni. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jansobczyk Zbanowany
|
Wysłany: Pią Lip 05, 2013 3:57 pm Temat postu: |
|
|
skonsultuj to jeszcze ze specjalistą [zakaz umieszczania linków] mój syn miał podobne dolegliwości |
|
Powrót do góry |
|
|
|
czort
|
Wysłany: Pią Paź 04, 2013 5:19 pm Temat postu: |
|
|
Na zdjęciu kolano wygląda normalnie, ale mogę sie mylić, bo chirurgiem nie jestem. Raz sama nadwyrężyłam kolano, które od czasu do czasu bolało mnie jeszcze przez jakieś dwa lata. Teraz już wszystko jest w porządku. Żeby przyspieszyć regenerację, przydałoby się pomyśleć o jakimś sposobie odciążenia kolana, choćby przez jakiekolwiek buty ortopedyczne [zakaz umieszczania linków] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
laurauniuss
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2017 3:22 pm Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mania33
|
Wysłany: Czw Paź 05, 2017 1:19 pm Temat postu: |
|
|
patrykkk016. Może skoro rtg nic nie wykazało, a ból ciągle czujesz, to warto byłoby wykonać jakieś dokładniejsze badanie, np. RM, co może dałoby dokładniejszy obraz. Ból jest przecież pierwszym sygnałem, że coś jest nie tak, więc na pewno nie należy tego tak zostawiać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|