Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Ból kolana

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
monika26.81

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Cze 04, 2008 5:46 pm    Temat postu: Ból kolana Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam wszystkich mam pytanie: od dłuższego czasu mój mąż cierpi na ból lewego kolana czasami ten ból nie daje mu zasnąć stosował różne maści przeciw bólowe ale na kródko to pomaga,są momenty że czasem przechodzi ale potem powraca.Niewiem czy to ma coś wspólnego ale mąż ma siedzącą prace i ostatnio mało ruchu używa może ktoś poradzi co to może być?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Cze 05, 2008 9:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ból jest poniżej rzepki? pojawia się w konkretnych momentach czy jest ciągły? czy mąż miał jakieś urazy? czy ma nadwagę? czy kolano "trzeszczy"? czy mąż był z tym u lekarza i robił rentgen i usg?
Simmi

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 8:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam mam podobny problem.
Miałem w grudniu wypadek na zawo9dach, upadłem jak miałem zgięte kolano. Wieczorem tak jakby mi coś wystawało z tego kolana, posmarowałem maścią i poszedłem spać.
Przez 3-4 dni miałem siwe. Potem trochę bolało i trzeszczało.
RTG nic nie wykazało, lekarz stwierdził objawy łakotkowe i trzeszczenie podrzepkowe.
Od tamtego czasu kolano na zmianę bolało i nie bolało. Ale ostatnio jest coraz gorzej.
Czuję takie swędzenie pod rzepką i nad rzepką i tak jakby w środku.
Coś także przeskakuje podczas zginania.
Kolano raczej nie boli, ale to swędzenie jest ogromnym dyskomfortem, mam także uczucie luzu w nodze ;/

A tak przy okazji miałem skręcony staw skokowy w kostce lewej nogi. Miałem mieć szynę 7 dni, musiałem ściągnąć po 5.
Trochę mnie bolało przez miesiąc, ale przeszło.
Wczoraj kostka napuchła, a raczej okolice pod kostką i na achillesie od wewnętrznej strony. Nie boli przy chodzeniu, ale przy zginaniu coś przeskakuje i da się odczuć delikatny ból.
Powrót do góry
grazyna123

PostWysłany: Nie Cze 08, 2008 1:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Proszę zrobić rtg bioder, miałam to samo i wyszły bardzo poważne zmiany w stawach biodrowych. Leczono mnie na kręgosłup a wyszły biodra. Objawy miałam takie same pozdrawiam
Powrót do góry
monika26.81

PostWysłany: Nie Cze 08, 2008 5:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka mąż nie miał żadnych urazów zaczeło boleć bez przyczyny,ból się objawia wtedy gdy mąż długo ma unieruchomioną noge wtedy kolano jest gorące i czuje trzeszczenia.mąż pracuje jako kierowca mało się rusza i ostatnio trochę przytył,nie robił jeszcze żadnych badań...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1