FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
surdykowska
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 10:25 pm Temat postu: Ból kręgosłupa |
|
|
Witam wszystkich!!!
Mam 47 lat od 3 lat mam duże bóle w kręgosłupie lędźwiowym. Zrobiłam tomografię kręgosłupa lędźwiowego na poziomie krążków międzykręgowych L2-3,L3-4,L4-5,L5-S1. Tomografia wykazała:
Wypuklina krążka międzykręgowego L2-3,L3-4,L4-5 z kompresją worka oponowego. Na poziomie krążka międzykręgowego L5-S1 nie stwierdzam wypuklin, krążek międzykręgowy L5-S1 obniżony. Lewostronna sakralizacja kręgu L5. Zmiany zwyrodnieniowe w stawach międzykręgowych na wszystkich badanych poziomach. Zmiany wsteczne o charakterze fenomen vacum krążku międzykręgowym. Leczę się u neurologa. Przyjęłam już dużo leków i zastrzyków przeciw bólowych i zapalnych. Również korzystałam z rehabilitacji, ale bóle nasilają się coraz bardziej. Co mam dalej robić??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lady_a
|
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 1:44 pm Temat postu: |
|
|
Udać się do naprawdę dobrego ortopedy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
maputto
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 3:02 pm Temat postu: |
|
|
Uuuu Surdykowska, moja droga forumowiczko, widze ze masz powazny nie byle jaki problemik i bardzo chciałbym Ci sluzyc pomoca, wierz mi, ze z calego serca. Ale niestety nie znam się na takich przykrych sytuacjach i mnie one nigdy nie dotyczyly. To akurat na szczescie ale powiem Ci moja droga ze rzeczywsicie skoro od 3 lat nic nie pomaga, powinnas jak najszybciej kochana udac sie do jakiegos specjalisty, albo po prostu zmienic terazniejszego na innego skoro nieskuteczny. I to szybko! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|