a.ochnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2012 1:11 pm Temat postu: ból nie dowytrzymania przy skręceniu kolana |
|
|
Witam.
04.05. spadłam ze schodów i miałam straszny ból kolana, jak pojechałam na pogotowie założono mi gips i zdiagnozowano s73. Po tygodniu dotarłam do ortopedy, który zdjął mi gips i kazał nosić stabilizator.zdiagnozował s83. Z powodu, że kolano było jak bania (po zdjęciu gipsu) zamiast ściągania płynu dostałam skierowanie na kriokomorę i ćwiczenia rehabilitacyjne.
Na krio chodziłam 2 tygodnie 14-25.05 ale nie ćwiczyłam ponieważ kolano było zablokowane i troszkę bolało. (robiłam lekkie ćwiczenia izometryczne np. palce do siebie i wciskanie kolana w poduszkę)
24.05 zaczęła mnie noga boleć (z tyłu) ale delikatnie.
Z godziny na godzinę było coraz gorzej, ten ból mogę określić jako mega skurcz (chociaż nie wiem czy to skurcz) a mięśnie z nie z tyłu nogi zrobiły się twardawe. Ból jest nie wytrzymania muszę brać poltram combo i to co 5-6 godzin i jakoś ból da się znieść ale tylko w pozycji leżącej. Gdy chcę uda się do toalety - niewielki kawałek to ledwo co dochodzę i wracam zaryczana z bólu. I znowu ból z tyłu nogi nie samo kolano.
Wizytę u ortopedy mam dopiero 29.05 i bardzo proszę o pomoc czy to co mi się dzieje czy oznacza coś poważnego??
Dodam że jak miałam wypadek to noga mnie bolała tak od 4.05 do 14.05 później nie miałam, żadnego bólu przy poruszaniu się wręcz myślałam, że już wyzdrowiałam.
Proszę o pomoc |
|