FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gelidus
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 10:46 pm Temat postu: Ból w kolanie |
|
|
witam, mój problem jest następujacy, czuję ból w prawym kolanie, objawy są różne, czasem podczas chodzenia czuję ból na srodku kolana, podczas siedzenia bardziej z prawej strony, innym razem gdy zginam noge czuję uczucie jakby kolano było spuchnięte, przepełnione, jakby wśrodku coś było i roznosiło kolano od środka, często podczas chodzenia mam takie uczucie jakby coś tam przeskakiwało i to w różnych miejscach kolana, ale najczęściej przeskakuje jakby to określić idealnie wśrodku kolana, to do prawego kolana, z lewym nie mam aż takich problemów, czasem czuję ból ale nic specjalnego, na dniach zapiszę się do ortopedy ale może ktoś z użytkowników mógłby napisać co to może być.
PS. mogę dopisać że kolana często mi strzelają, i nie tylko kolana ale tak samo nadgarstki i łokcie, od miesiąca co tydzień gram w piłke, jeszcze z 2 miesiace temu chodziłem na siłownie (ok. 3 lata z przerwami, za tydzień planuje znów zacząć chodzić) z z miesiąc temu biegałem przez 2 tygodnie po lesie i ścieżkach rowerowych.
Przepraszam za prosty język pisowni ale myślę że nie to jest tutaj najważniejsze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 1:03 am Temat postu: |
|
|
gelidusmoże nadwyrężyłeś sobie kolana przez te biegi. kiedy biegałeś po lesie to nie wpadła Ci noga w jakiś dołek?
przede wszystkim - nie biegaj. jeśli to jakiś uraz to lepiej kolana nie przemęczać.
czy kolano jest spuchnięte? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gelidus
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 8:09 am Temat postu: |
|
|
witam, nie przypominam sobie żebym wpadl w jakiś dołek, po bieganiu zawsze było wszystko ok, spuchniete nie jest, i nie było,
kiedyś też miałem takie bóle ale rzadko, jest możliwość że jest to nie wyleczony dawny uraz?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 3:31 pm Temat postu: |
|
|
może tak być.
może lepiej na jakiś czas unieruchomić kolano- np zabandażować je bandażem elastycznym lub opaską uciskową.
mogą też pomóc maści na stłuczone kolana- voltaren, ketonal lek, ketoprom (choć to bardziej na mięśnie) lub altacet .
jeśli do kilku dni nie przejdzie idź do lekarza.
jednak jeśli kolano zacznie coraz bardziej boleć i puchnąć to idź do lekarza natychmiast- może to oznaczać zbieranie się wody. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pdeta
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 8:10 pm Temat postu: operacja czesciowej endoprotezy kolana |
|
|
Czy ktos z was lub waszych znajomych mial oberacje -czesciowej endoprotezy [klin] kolana ? ja mam termin na 4 .01.i nie da sie ukryc,ze troche sie boje.Jak dlugo trwa rehabilitacja?Dziekuje za jakaklowiek pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|