Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Ból w plecach na dole z lewej strony

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Lekarz rodzinny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krystek155

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lip 31, 2014 9:29 pm    Temat postu: Ból w plecach na dole z lewej strony Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieńdobry. Otóż spotyka mnie niecodzienny problem. Opisze wszystko od początku.
Na początku poszedłęm na siłownie i towarzyszył mi bardzo lekki ból prawie go nie czułem z lewej strony plecówna dole. Później w sobote pojechalismy ze znajomymi na impreze i sie troche wyglupialismy tudziez wychodzilem z samochodu podczas jazdy(mozliwe przewianie). W nastepny dzien poszedlem ponownie na silownie tj. niedzielai takze towarzyszyl dosc maly ból. W poniedziałek jak wstałem ból był mocny. wręcz nie do zniesienia. Kupiłem więc plastry rozgrzewające oraz smarowąłem mascia altacet. Jednak nic to nie pomaga.. Przez 3 dni praktycznie stan sie nawetpogorszyl.. Chciałbym dodac, ze gdy rozruszam się to mniej boli, prawie wcale(odczuwam tylko dyskomfort) ogólnie moge podniesc noge jedna i druga i nic nie boli kompletnie ale jak sie schyle w prawą stronę to naprawdę mnie ukuje dośc mocno. Co robic? Lekarz dopiero może mnie przyjac 8 sierpnia.. co robic ?! Co to moze byc?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Pasta

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 31 podziękowań w 31 postach

PostWysłany: Pią Sie 01, 2014 2:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj.

Być może to stan zapalny, być może to nadwyrężenie mięśnia lub jakieś uszkodzenie. Wydaje mi się, że albo miałeś jakiś stan zapalny i go przewiałeś wtedy jadąc samochodem albo nadwyrężyłeś mięsień na siłowni a potem się po prostu "dobiłeś". Póki co, musisz smarować to maściami, cierpliwie czekać na wizytę u lekarza i oszczędzać się. Nie szalej tak, również w siłowni, być może to ten stan zapalny, często spotykany w tych rejonach zwłaszcza przy schylaniu, więc może samo przejdzie. Jak nie, no to i tak masz wizytę u lekarza. Póki co oszczędzaj się, smaruj regularnie (bo po 2 posmarowaniach nie zawsze pomaga) i nie przeciążaj kręgosłupa.
Powrót do góry
stonoga

PostWysłany: Pią Sie 01, 2014 7:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej, mieśnie lubią sie przeciążać, lecz można to załagodzic idąc do zwykłego lekarza np. lekarz rodzinny ze Szczecina. Spróbuj na początku rozluznić miesien a następnie go rozciągnąć, lecz i tak polecał bym sie udać do tego lekarza. Pozdrawiam.
Powrót do góry
krystek155

PostWysłany: Sob Sie 02, 2014 4:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W sumie sprawą teraz wygląda tak, że z rana ból jest dosc osty ale w miare dnia ból coraz bardziej ustepuje i pod koniec dnia prawie nie czuc nic. robie cwiczenia rozciagajace posladek i troche pomaga. Czekam na tego lekarza. Smaruje mascia Altacet oraz przyklejam plastry rozgrzewające i czekam na poprawe! Dziekuje wszystkim za odpowiedź Smile!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Lekarz rodzinny Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1