Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

bolący brzuszek

Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 8:20 pm    Temat postu: bolący brzuszek Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich.Mam problem może mi ktoś pomoże mam w domu tyg dzidziusia i od wczoraj moją małą księżniczkę chyba pobolewa brzuszek.Tak to jest spokojna ale są momenty że się napina i płacze chwilkę i już jest dobrze dziś zrobiła dwie kupki jedną dużą drugą małą noc przespała bardzo ładnie a dziś w dzień nawet spała 3godz bez przerwy niewiem co mam robić i czy mogę coś takiemu małemu dziecku podać pomóżcie,karmię piersią.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 9:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przede wszystkim uwazaj na to co jesz.
jesz nabiał? mleko? jestes na diecie ?

musisz patrzec co wsuwasz bo niektore potrawy powoduja kolki u noworodkow.

ona jest jeszcze malutka wiec układ pokarmowy dopiero zaczyna sie kształtowac.

skoro sie napina i płacze to moze to kolka.. ale tak wczesnie???
proboj przykładac ciepła pieluszke.
zadnych kropelek nie mozesz jej podac bo jest za mała.
u nas sprawdzała sie suszarka.
właczałam ją, i nie dosc ze dzwiek uspokajał małą to i ciepłe powietrze ogrzewało brzuszek i przestawała płakac.
czesto układaj ją na ramieniu tak zeby głowka zwisała z tyłu a brzuszek opierał sie o ramie..
wtedy gazy beda odchodziły i zobaczysz jaka ulge jej przyniesiesz.

powodzenia !

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Lut 18, 2013 9:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sprawdzić dietę i masaże delikatne brzuszka. Jeśli nie pomoże to wizyta u pediatry w celu konsultacji

Powrót do góry
Sunia

PostWysłany: Nie Lut 24, 2013 7:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak uważam co jem dziś to zjadłam tylko bułki z samym masłem,kawa zbożowa,ziemniaczki z marchewką i podjadam od czasu do czasu chrupki kukurydziane i biszkopty.Jestem załamana z moją pierwszą córcią jadłam można powiedzieć wszystko i nie miałam takiego problemu a tu po prostu jak dochodzi 19 to popłakuje a ja załamuje ręce.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Lut 24, 2013 9:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sunia a moze zmienic mleko na modyfikowane?
moze nie najada sie Twoim i jest głodna?

Powrót do góry
anka_nova

PostWysłany: Wto Wrz 17, 2013 9:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może nie trzeba od razu iść do lekarza. Ja na takie bóle brzuszka mam niezawodny sposób - masuję bruszek takim olejkiem-olejek-na-bol-brzuszka i zawsze pomaga Smile
Powrót do góry
goxa

PostWysłany: Sro Wrz 18, 2013 10:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kolka, bóle brzuszka nie są napewno przyjemną sprawą u maluszka. Ja pamiętam że radziłam sobie kropelkami espumisan ale jak coś tutaj też są fajne, sprawdzone metody masowania brzuszka maluszka może coś poradzi
------REGULAMIN-----
Powrót do góry
Tu_pak

PostWysłany: Sob Wrz 21, 2013 2:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Masaż brzuszka to bardzo dobre rozwiązanie, ale trzeba pamiętać o tym - co zresztą zawarte jest w adnotacji w linku który został wklejony - że nie należy masować dziecka które akurat ma atak kolki.
Powrót do góry
goxa

PostWysłany: Pon Wrz 23, 2013 5:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Szczerze to mnie właśnie zastanawiało, dlaczego nie można w czasie ataku kolki ich stosować. Wszak wtedy rodzice łapią się każdego, możliwego sposobu aby dziecku pomóc. Ale może właśnie wtedy dziecko jest za bardzo wrażniwe, obolałe i skutku dobrego to nie przyniesie.
Powrót do góry
Ada1986

PostWysłany: Pon Sty 13, 2014 1:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Można zrobić masaż wokół pępuszka, zgodnie z wskazówkami zegara, palcem wskazującym dociskać brzuszek. Nie delikatnie tylko stanowczo i oczywiście bez przesady, zdrowy rozsądek wskazany.

Gdyby nie przechodziło poszłabym na usg brzuszka, ja tak się denerwuje jak brzuch boli moją córkę tak długotrwale, że zaraz ją badam, a mamy wspaniałego lekarza pediatrę co prawda w Krakowie ale jeździmy do sofimed w razie lęku. Szczególnie, że mam tam tęż swojego ginekologa.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2