FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Error_Demon
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 3:27 pm Temat postu: Bóle brzucha, problemy ze snem. |
|
|
Witam!
Mam 16 lat od kilku dni męczą mnie długotrwałe bóle brzucha, wszystko zaczęło się w piątek około godziny 5:30 rano, kiedy obudziłem się z bólem brzucha i odruchami wymiotnymi.
Około 7 nie mogłem już wytrzymać i zwymiotowałem ból ustał na kilka godzin, aby powrócić ponownie, nie wiedziałem jak sobie radzić więc jadłem cukierki miętowe które w jakiś sposób łagodziły ból. Następnie ból ustał około 15, ale nie jadłem mimo to obiadu. Następnie o 19 zjadłem kolację i wszystko było dobrze, ale kiedy zacząłem zasypiać ból powrócił praktycznie nie przespałem połowy nocy.
W sobotę rano ból nadal się utrzymywał nie zjadłem nawet połowy śniadania, ale mniej więcej o 10 całkowicie ustał i więc mogłem normalnie zjeść obiad oraz kolację i wszytko było dobrze. I znów przed snem ból powrócił tym razem nie przespałem niemal całej nocy. Nie zjadłem dziś śniadania, ból trwa od wczorajszej nocy i jak dotąd (14:15) nie ustał, aczkolwiek jest słabszy nie jestem w stanie nic zjeść każdy posiłek w przełyku powoduje odruch wymiotny, ale nie wymiotuję, piłem wywar z rumianku, który jako tako łagodził bóle, proszę o porady co to za choroba? Czy to jakieś zatrucie, grypa żołądkowa czy może wrzody??
I jeszcze jedna ważna sprawa od piątku popołudnia nie oddawałem ani razu kału.
Bardzo proszę o rady jak dalej postępować i czy gdyby bóle nie ustały do jutra będę mógł iść do pracy? Czy lepiej udać się do lekarza? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 10:16 pm Temat postu: |
|
|
to czy pójdziesz do pracy zależy tylko od ciebie- jeśli ból pozwala ci funkcjonować to możesz iść do pracy.
ale moim zdaniem lepiej udać się do lekarza. długotrwały ból nie jest normalny dlatego lepiej sprawdzić co się dzieje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|