Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Andrew^
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 07, 2006 4:53 pm Temat postu: bole brzucha |
|
|
Witam
Mam nastepujacy problem i prosze mnie nie krytykowac tylko cos poradzic, mianowicie cwicze na silowni przez dlugi czas wspomagalem sie srodkami dozwolonymi, wszytsko bylo ok przez ostatnie 3 miesiace niczego nie bralem jakis miesiac temu kiedy zaczalem redukcje zaczalem doswiadczac caly czas uczucia ssania w brzuchu i czasem jakis lekki bol w jamie brzusznej, bole przechodzily ale caly czas mialem uczucie ssania jak pije miete czy cus cieplego ssanie ustepuje jak i inne dolegliwosci tydzien temuwszedlem na cykl sterydowy pewnie nie wazne to dla was jaki srodek w kazdym razie nie oral nie majacy wplywu na watrobe, teraz mam jazdy z brzuchem ssanie zgaga i czasem cos mnei zajkuje w brzuchu nie jest to watroba jesli mam juz bol to w okolicach lewego jelita i wyrostka, w meidzy czasie zanim zaczalem cykl bylem u lekarza zbadal mnie typowo tak samo zreszta jak ja sam i przepisal lek na rozkurczenie miesni gladkich nie wykupilem leku bo po co mi rozkurczowy lek codzien sprawdzam w okolicy wyrostka czy jest bol przy przyciskaniu przy puszczaniu miejsca wyrostka miesnie brzucha nie maja odruchu obronnego pojde do lekarza w poniedzialek bo dzis zapozno, mam powiedziec ze jestem na cyklu ?? boje sie tego powiedziec srodek ktorego urzywam napewno nie ma wplywu na watrobe, myslalem ze to moze wrzody na zoladku czy cus bo w sumei w ciagu dnia nie jem nic cieplego po z obiadem, mam spiewac jak na spowiedzi ?? wiem ze postapilem jak dzieciak |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Gość
|
Wysłany: Pią Kwi 07, 2006 7:06 pm Temat postu: |
|
|
Przyczyna moze byc rozna, od wspomnianego wyrostka do wrzodow zoladka (przyjmowane sterydy!!!). Przede wszystkim jak cie boli to trzeba zrobic podstawowe badania: morfologia, ob ,badanie ogolne moczu. No i oczywiscie usg. Lewa strona to moze sprawy jelitowe. Co do wyrostka to ja wlasnie mialam tylko bole brzucha, na poczatku z prawej strony, pozniej lewa- czyli cale podbrzusze. Nie mialam zadnej obrony miesniowej, brzuch byl miekki, lekko napiety. Bolal mnie caly tydzien a w niedziele nie wytrzymalam i pojechalam na chirurgie i lekarz podjal decyzje o operacji nie majac pewnosc ze to wyrostek (choc dodatkowo miaLAM NUDNOSCI I PODWYZSZONA TEMPERATURE CIALA). wiec zx tym wyrostkiem to jest roznie, czesto objawy ksiazkowe odbiegaja od rzeczywistosc i to bardzo. Najlepiej jak zrobisz badania. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Andrew^
|
Wysłany: Nie Kwi 09, 2006 10:53 pm Temat postu: |
|
|
No wlasnie tak u mnie jest tylko ze bez nudnoisci miesien lekko napiety temp 36.8 caly czas nie bolalo mniejuz znowu przez 2 dni teraz siedze przed kompem i znowu czuje jak by cos mnie po prawej stronie hmm nie boli poprostu cos mowielm nie bralem zadnych orali co moglo by wplynac na zoladek czy watrobe jutro ide do lekarza jestem zalamany tyle pieniedzy, energii psu w dupe
jak teraz wyglada zabieg usuniecia wyrostka tna dalej ?? czy teraz to z wkladaniem rurek do brzucha ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Andrew^
|
Wysłany: Pon Kwi 10, 2006 5:00 pm Temat postu: |
|
|
ile wogole moze sie utrzymywac zapalenie wyrostka mozliwe zeby mial je juz prawie miesiac ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Gość
|
Wysłany: Pon Kwi 10, 2006 6:34 pm Temat postu: |
|
|
Szczerze powiem ci, i moze zmartwie, ze ja mialam ataki bolow przez ok 3 lata. Trafialam z podejrzeniem wyrostka do szpitala, zrobili badania, uznali ze wszystko jest ok, kroploweczka i do domu. Tak bylo kilka razy. W koncu przy kolejnym ataku, poudawalam ze boli mnie barxziej niz bolalo a ze byla niedziela wiec lekarz nie mogl zrobic usg wiec mnie zoperowal. Wiec zapalenie wyrostka przewlekle istnieje w starych podrecznikach ale lekarze mowia ze sa takie przypadki. U mnie po operacji okazalo sie ponadto ze mam stan zapalny wezlow chlonnych krezki i ze to spowodowalo zapalenie wyrostka- dlatego mialam bole brzucha tak dlugo- nie leczone zaplenie wezlow chlonnych. Co do samej operacji to teraz zazwyczaj operuje sie tradycyjnie, cieciem choc niektore przypadki sa operowane laparoskopowo. Operacja trwala niecala godzine, po niej nie bylo za wesolo ale mozna przezyc. Najwazniejsze byle jak najszybciej wstac bo pozniej to dopiero boli.
---- edit by Paweł:
Logowanie poprawione |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Andrew^
|
Wysłany: Pon Kwi 10, 2006 11:47 pm Temat postu: |
|
|
dzieki za info bardzo mi pomoglas
dostalem dzis helicid 20 na wrzody lekarz bez badan stiwerdzil ze to nie wyrostek skoro kluje mnie pod watroba i kiedy naciska sie na wyrostek to nie boli
eee tam przejdzie to sie jutro naszprycuje %) przynajmiej mi lepiej %)
strzal %) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|