Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zrzucbrzuch
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tartarelka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Mar 28, 2019 6:23 pm Temat postu: |
|
|
Jesli moge cos doradzic to nie szukaj gotowców z neta.. Kazdy organizm jest inny, ma inne mozliwosci metabolizmu i inne zapotrzebowania na witaminy i mineraly. Aby schudnac nalezy diete dopasowac do organizmu. A nikt tak dobrze nieopracuje Ci diety jak wykwalifikowany dietetyk. Ja wybralam dietetyka z Warszawskiego Panaceum On porobil mi badania i dopasowal profil zywieniowy do mnie. Trzymam sie go oraz wprowadzilam cwiczenia i faktycznie waga spada Jestem zadowolona bo odchudzam sie z głową, bez obciazania organizmu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Rabarbarka
|
Wysłany: Pią Mar 29, 2019 3:16 pm Temat postu: |
|
|
Też uważam, że twierdzenie, że nie mamy czasu na gotowanie to jest w bardzo wielu przypadkach wygodna wymówka i nic poza tym. Czasami faktycznie może się tak zdarzyć, że tego czasu nie ma i wtedy jakiś catering jest ok (ale tak bardziej awaryjnie albo traktowany jak tymczasowa dieta, np. redukcyjna), ale raczej nie non stop. Zdrowe gotowanie wcale nie zajmuje więcej czasu. Poza tym z powodzeniem można przygotowywać jeden posiłek na kilka dni albo ewentualnie bazę do dania, a potem urozmaicać je różnymi dodatkami. I niby to samo danie, a każdego dnia może smakować zupełnie inaczej. To jest większa sztuka niż znalezienie czasu na jakiekolwiek gotowanie lub wrzucanie na talerz wszystkiego co popadnie, bez żadnego zastanowienia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mateusz912
|
Wysłany: Sob Mar 30, 2019 2:48 am Temat postu: |
|
|
Ja jestem juz od poł roku na diecie pudełkowej firmy afterfit i według mnie jest do dobra opcja na kontrolowanie wagi ciała dla tych którzy mają mało wolnego czasu na gotowanie https://afterfit-catering.pl/bydgoszcz/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Joaska78
|
Wysłany: Wto Kwi 09, 2019 7:27 pm Temat postu: |
|
|
Mam dość mieszane uczucia jeśli chodzi o diety pudełkowe, ponieważ większość firm cateringowych zwraca uwagę tylko na łączną kaloryczność posiłków, a nie zwraca uwagi na makro i mikroskładniki. Dla mnie jest to rozwiązanie wyłącznie na krótki okres czasu, nie wyobrażam sobie żywienia się w ten sposób przez całe życie. Rozumiem, że ludzie decydują się na taką dietę aby schudnąć, natomiast ja wolę sama ugotować coś zdrowego, a dodatkowo podkręcić metabolizm jakąś dobrą kawą, ostatnio kupiłam bardzo dobrą w sklepie http://www.kaweo.pl/pl/c/Kawa-Rozpuszczalna/16. Szczerze mówiąc, to pierwszy raz spotkałam się z Indian Instant Coffee i jest przepyszna. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kolędra
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lip 04, 2019 7:57 am Temat postu: |
|
|
Jeśli czujecie, ze brak Wam motywacji do ćwiczeń oraz macie problemy ze zrzuceniem zbędnych kilogramów to może być to problem z niedoborem witaminy B12. Witamina B12 ma bardzo ważny wpływ na metabolizm człowieka – jeśli brakuje jej w naszym organizmie, prowadzi to do uczucia zmęczenia i braku ochoty do działania. Wpływa ona na stan krwi, a jeśli cierpimy na jej duży niedobór, dochodzi do stanu przypominające stałe niedotlenienie niewielkiego stopnia.
Na tej stronie jest opisane jak ważna jest witamina b12 oraz jakie są skutki jej niedoboru. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Priscilla
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Paź 14, 2019 8:34 am Temat postu: |
|
|
Chcialabym jeszcze zauwazyc, ze brzuszki i sklony NIC Ci nie dadza bo miesnie sobie wyrobisz owszem, jezeli bedziesz regularnie cwiczyc i dostarczac organizmowi odpowiednia ilosc białka ale brzucha nie zrzucic! Ponad to, bedziesz wazyc wiecej bo miesie waza wiecej niz tluszcz a w lustrze wciaz bedziesz widziec ta sama osobe. Co moze Cie zniechecic. Jedynie zbilansowana, zdrowa dieta i cwiczenia, ale przede wszystkim cwiczenia KARDIO, spalajace tkanke tluszczowa pozwola Ci zrzucic kg i to nie tylko z brzucha ale z calego ciala. Wiec nie wystarczy cwiczyc brzuch jezeli to jest twoim problemem. Bo nie schudniesz nigdy jedynie z brzucha, czy jedynie z ud czy bioder. Nie. W dodatku powiem Ci ze jezeli Twoja problematyczna strefa jest brzuch to z niego schudniesz najpozniej bo tam NAJWIECEJ odklada sie tkanki tluszczowej.
Jeśli chodzi o kwestię cellulitu oraz zmniejszenia obwodu w wybranych częsciach ciała to dobre efekty daje hifu:
https://beautytower.pl/modelowanie-sylwetki/utims-a3-hifu/
Na stronie możęcie sobie poczytać jak wyglada sam zabieg. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|