Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
amadek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sie 13, 2006 12:07 pm Temat postu: Brak czucia w palcach |
|
|
Witam. Otoz ostatnio wykonywalem troche prac remontowo-budowlanych. Zresztą nie tylko to, bo sporo jezdze na rowerze, uprawiam wspinaczke gorska itp. Co spowodowało że dłonie były obciążone.
I od 2 dni zauważyłem że cos sie stało z dwoma palcami u lewej dłoni - konkretnie ten najmniejszy skarjny palec (po stronie prawej), i palec obok (w całości).
Czuję je jakoś tak dziwnie - tak jakbym wstrzyknął sobie do nich środek przeciwbulowy - taki jaki u dentysty sie dostaje. Mogę nimi normalnie poruszac tak jak reszta dłoni, ale nie mam w nich normalnego czucia.
Palce wyglądaja normalnie, nie ma na nich opuchlizny itp.
Zastanawiam się czym jest to spowodowane. Może jakiś nerw został uszkodzony? Czy to minie samoczynnie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
amadek
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 9:24 am Temat postu: Jaki lekarz? |
|
|
Do jakiego lekarza się z tym zgłosic? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
behemoth
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 6:18 pm Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się, że może to być problem neurologiczny, ale nie jestem pewna. Jeśli mięśnie działają itd tzn ze receptory nie odbierają bodźców z zewnątrz.
Najlepiej będzie, jak pójdziesz do swojego lekarza pierwszego kontaktu, on powinien wypisać Ci skierowanie gdzie trzeba, myslę że on będzie wiedział najlepiej
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
highlander1234
|
Wysłany: Pią Maj 17, 2013 8:33 pm Temat postu: Brak czucia w palcach lewej dłoni |
|
|
Witam.
Mam dokładnie taki sam problem identyczne objawy.
Czy był Pan z przypadłością u lekarza? Czy to samo mija czy jakoś się to leczy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Maj 20, 2013 12:05 am Temat postu: |
|
|
Może to być uszkodzenie nerwu łokciowego, lub jego ucis. Leczy się to rehabilitacyjnie. Należy się udac do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie na dalsze badania. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|