Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
`justyna Gość
|
Wysłany: Czw Lut 02, 2006 10:49 am Temat postu: brak miesiączki i regularna 3letnia antykoncepcja hormonalna |
|
|
reguralnie od 3lat biore tabletki antykoncepcyjne, ostatnia tabletkę wzięłam 5 dni temu i jeszcze nie wystąpiło u mnie krwawnienie> jaki moze byc tego powód?? a zaznaczam, ze nie zapomniałam o zadnej tebletce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lut 02, 2006 11:57 am Temat postu: |
|
|
Nie wiem jak te tabletki które bierzesz - bo farmacełtą nie jestem ani lekarzem, ale z tego co mi wiadomo to tabletki antykocepcyjne należy brać nie przerwanie maksymalnie przez 2 lata, tak aby organizm nie odzwyczaił sie produkowac samemu hormony i aby nie zatracić płodności na dobre.
Radził bym jednak skonsultować sie z lekarzem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Netka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lut 02, 2006 4:13 pm Temat postu: |
|
|
Z tego co wiem,krwawienie powinno wystąpić w czasie 7 dniowej przerwy.W związku z tym masz jeszcze 2 dni.Jeśli krwawienie zię nie pojawi wybierz się do ginekologa.Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anlukas7
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2006 10:16 am Temat postu: Re: brak miesiączki i regularna 3letnia antykoncepcja hormon |
|
|
`justyna napisał: | reguralnie od 3lat biore tabletki antykoncepcyjne, ostatnia tabletkę wzięłam 5 dni temu i jeszcze nie wystąpiło u mnie krwawnienie> jaki moze byc tego powód?? a zaznaczam, ze nie zapomniałam o zadnej tebletce |
No i co... Interesuje mnie jak Ci dalej poszło - miesiączka czy ginekolog, a jak ginekolog to co stwierdził. Jestem w tej samej sytuacji, tylko pigułki biorę trochę dłużej (6 lat i bardzo regularnie, a okresu nie dostałam pierwszy raz). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kredka
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2006 1:56 pm Temat postu: |
|
|
Rozne przyczyny moga byc ale Pawle!!!!nie potrzebnie straszysz moim zdaniem bo jak piszesz ''maksymalnie przez dwa lata''???????to troche nie tak mnustwo dziewczyn bierze nawet do 9 lat i rodza zdrowe dzieci i wszystko jest dobrze.Oczywiscie bywaja przypadki nie plodnosci po ich stosowaniu ale to chyba wyjatki jak wszedzie.Tak ze moim zdaniem dwa lata to jeszcze nie przesada. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2006 3:45 pm Temat postu: |
|
|
Ja podkreślam że lakrzem nie jestem z wiedzy która posiadam wiem że bezpieczny okres to 2 lata, jeżeli masz jakieś materialy (które sa wiarygodne i sprawdzalne ) to chętnie sie doedukuje - udeostepnij je na forum albo daj znać w prywatnej wiadomości do mnie.
Nie chce nikogo straszyć wręcz przeciwnie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kredka
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2006 5:46 pm Temat postu: |
|
|
Podkreslam!moim zdaniem oraz z moich doswiadczen rowniez.Znam osobiscie duzo dziewczyn ktore po wieli latach odstapily od antykoncepcji hormonalnej i bez problemu zaszly w ciaze ale w roznym czasie bo organizm musi sie unormowac po tabletkach.Oraz wielu ginekologow zapewnialo mnie o tym ale to juz inna speawa.A rowniez kazda kobieta jest inna.Pawle ale bardzo fajnie ze pomagasz innym oby tak dalej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2006 8:05 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje
I zachęcam do odwiedzania forum co jakiś czas - może ty tez bęzidesz w stanie pomuc innym
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|