Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

brak miesiączki

Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adzia17

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lis 10, 2008 12:36 am    Temat postu: brak miesiączki Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ile dni po ostatniej tabletce pojawi się okres ?! jeżeli go nie ma przez tydzień to już jakiś problem ?!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Lis 10, 2008 1:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to zleży, które opakowanie. przez pierwsze 3 krwawienie może się w ogóle nie pojawić. ale ogólnie powinno się pojawić w przerwie lub na początku kolejnego opakowania
adzia17

PostWysłany: Pon Lis 10, 2008 2:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jezeli to były tylko 3 tabletki żeby przesunąć miesiączkę
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Lis 10, 2008 5:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rozumiem, że 3 tabletki z nowego opakowania a potem zrobiłaś przerwę tak? no to w przeciągu 7-10 dni powinno się pojawić. w każdym razie tak mi się wydaje
claudia4you

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 9:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak długo po odstawieniu pigułek mogę nie mieć okresu?

Od czego to zależy?

Nie pisz całych postów wielkimi literami. Jesteś tak długo na forum, że powinnaś już znać regulamin. Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie. / nowicjuszka
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 1:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To zależy od Twojego organizmu, właściwych dla niego ilości hormonów, jego zdolności adaptacyjnych itd.

Nikt Ci nie powie okres pojawi za tyle i tyle dni.
izka1019

PostWysłany: Wto Mar 24, 2009 2:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pojawil mi sie okres, i zazylam pierwsza tabletke Novynette od razu w tym samym dniu, to sa moje pierwsze tabletki, dzis bede brala 3 tabletke, ale zastanawia mnie jedno- Czy to normalne , ze okres zanika, albo konczy po uzyciu pierwszej tabletki?? bo teraz nie mam... Neutral prosze szybka odpowiedz.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Mar 24, 2009 3:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

izka1019, tak, to możliwe i nie masz się czym martwić
babcia

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sob Mar 28, 2009 9:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W październiku i listopadzie 2008 brałam Harmonet (z polecenia lekarza - w celach leczniczych).
W grudniu odstawiłam tabletki. Dostałam normalny okres, wszystko wróciło do normy. W styczniu miałam normalny okres - o czasie.
W lutym znów zaczęłam brac hormony (Yasminelle). 7 dni temu skończyłam pierwsze opakowanie... a krwawienie nie ma Confused
Nawet nie czuję jakby miało się zbliżać. Piersi nie bolą, podbrzusze też nie Confused

Ciążę raczej wykluczam, bo oprócz tabletek stosowaliśmy prezerwatywy, poza tym nigdy nie doszło do wytrysku "w środku", więc szanse minimalne.

Czy opóźnienie w krwawieniu może być spowodowane tym zamieszaniem hormonalnym?
Może powinnam się wybrac do ginekologa? Czy cierpliwie poczekać? Neutral
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Mar 28, 2009 10:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

babcia, nie wiedziałam, że to Twoje pierwsze opakowanie tabletek (no bo w sumie wychodzi, że tak). ciąża to na 10000% nie jest a przez pierwsze 3 opakowania tabsów może krwawienie wcale nie wystąpić. także ja spokojnie bym zaczęła kolejne opakowanie 8smego dnia przerwy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2