Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
adzia17
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 12:36 am Temat postu: brak miesiączki |
|
|
ile dni po ostatniej tabletce pojawi się okres ?! jeżeli go nie ma przez tydzień to już jakiś problem ?! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 1:16 am Temat postu: |
|
|
to zleży, które opakowanie. przez pierwsze 3 krwawienie może się w ogóle nie pojawić. ale ogólnie powinno się pojawić w przerwie lub na początku kolejnego opakowania _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
adzia17
|
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 2:29 pm Temat postu: |
|
|
a jezeli to były tylko 3 tabletki żeby przesunąć miesiączkę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 5:33 pm Temat postu: |
|
|
rozumiem, że 3 tabletki z nowego opakowania a potem zrobiłaś przerwę tak? no to w przeciągu 7-10 dni powinno się pojawić. w każdym razie tak mi się wydaje _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
claudia4you
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 9:09 am Temat postu: |
|
|
Jak długo po odstawieniu pigułek mogę nie mieć okresu?
Od czego to zależy?
Nie pisz całych postów wielkimi literami. Jesteś tak długo na forum, że powinnaś już znać regulamin. Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie. / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 1:54 pm Temat postu: |
|
|
To zależy od Twojego organizmu, właściwych dla niego ilości hormonów, jego zdolności adaptacyjnych itd.
Nikt Ci nie powie okres pojawi za tyle i tyle dni. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
izka1019
|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 2:56 pm Temat postu: |
|
|
pojawil mi sie okres, i zazylam pierwsza tabletke Novynette od razu w tym samym dniu, to sa moje pierwsze tabletki, dzis bede brala 3 tabletke, ale zastanawia mnie jedno- Czy to normalne , ze okres zanika, albo konczy po uzyciu pierwszej tabletki?? bo teraz nie mam... prosze szybka odpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 3:53 pm Temat postu: |
|
|
izka1019, tak, to możliwe i nie masz się czym martwić _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
babcia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 9:19 pm Temat postu: |
|
|
W październiku i listopadzie 2008 brałam Harmonet (z polecenia lekarza - w celach leczniczych).
W grudniu odstawiłam tabletki. Dostałam normalny okres, wszystko wróciło do normy. W styczniu miałam normalny okres - o czasie.
W lutym znów zaczęłam brac hormony (Yasminelle). 7 dni temu skończyłam pierwsze opakowanie... a krwawienie nie ma
Nawet nie czuję jakby miało się zbliżać. Piersi nie bolą, podbrzusze też nie
Ciążę raczej wykluczam, bo oprócz tabletek stosowaliśmy prezerwatywy, poza tym nigdy nie doszło do wytrysku "w środku", więc szanse minimalne.
Czy opóźnienie w krwawieniu może być spowodowane tym zamieszaniem hormonalnym?
Może powinnam się wybrac do ginekologa? Czy cierpliwie poczekać? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 10:05 pm Temat postu: |
|
|
babcia, nie wiedziałam, że to Twoje pierwsze opakowanie tabletek (no bo w sumie wychodzi, że tak). ciąża to na 10000% nie jest a przez pierwsze 3 opakowania tabsów może krwawienie wcale nie wystąpić. także ja spokojnie bym zaczęła kolejne opakowanie 8smego dnia przerwy _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|