Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Wto Sty 03, 2006 1:22 am Temat postu: Bulgotanie w brzuchu |
|
|
czesc mam takie dziwne objawy
awiec tak mam takie dolegliwosci gdzies okolo 3 miesiace-bulgotanie wbrzuchu czasami , spora ilosc gazów ,
jak pizze np.zjem to strasznie mnie przeczyszcza [to samo z podobnymi sfinxami]jak piwo wypije to rano troszke mnie mdli
rozpoczelo sie to jak juz wspomnialem 3 miechy tamu wtedy to przez jakies 9,10 dni mialem biegunke z 4 razy dziennie
moze to byc przez duza ilosc piwa i duzo jedzenia[zeklbym niezdrowego]
czy wogule picia zimnych wod zlodowki????przez rok /???mogo mi to tak organizm sprawic???
poposul mi sie tez apetyt , wie ktos cos co mi moze dolegac?
odpiszcie jak najpredzej
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sylwia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 03, 2006 3:19 am Temat postu: |
|
|
A może to tylko zgaga? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw Sty 05, 2006 8:09 pm Temat postu: |
|
|
Bulgotanie w brzuchu to prawdopodobnie perystaltyka jelit a co do jedzenia to moze poprostu twoj organizm nie toleruje takiego paskudztwa zastanow sie nad tym? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Buzzo Gość
|
Wysłany: Czw Sty 05, 2006 8:11 pm Temat postu: |
|
|
Anonymous napisał: | Bulgotanie w brzuchu to prawdopodobnie perystaltyka jelit a co do jedzenia to moze poprostu twoj organizm nie toleruje takiego paskudztwa zastanow sie nad tym? |
perystaltyka to inaczej ruchy jelit jest to normalne czasami lekarze ----- brzuch stetoskopem zeby sprawdzic czy wystepuje to zjawisko |
|
Powrót do góry |
|
|
|
new power 12
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 4:28 pm Temat postu: |
|
|
jeśli występuje biegunka i bulgocze w brzuchu<wzdęcia> to może być zapalenie wyrostka robaczkowego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bianka16
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 9:34 pm Temat postu: |
|
|
Te objawy mogą wskazywać także na występowanie pasożytów przewodu pokarmowego, zespół jelita drażliwego lub alergię pokarmową, np na gluten zawarty w wielu potrawach przede wszystkim mącznych (w tym w pizzy ale i w piwie). Żeby poznać konkretną przyczynę, musisz pójść do swojego lekarza. A na razie w aptece dostępny jest Espumisan on powinien złagodzić objawy ( ale nie likwiduje przyczyny!!!) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|