Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 1:50 pm Temat postu: burczenie
Od dłuższego czasu nęka mnie dolegliwość związana z częstym burczeniem w brzuchu. Zazwyczaj po przebudzeniu godzinę później. Jak zjem śniadanie to po ok 2 godzinach już mi burczy. Jem posiłki regularnie i dosyć dużo mimo to często słyszę burczenie. Co ciekawe dzieje się to gdy w ogóle nie czuję się głodny.
Nie mam pojęcia czym to może być spowodowane - zespół jelita, jakieś bakterie jak helicobacter lub jeszcze coś innego. Nie mam pojęcia a chciałbym się tego pozbyć.
Powrót do góry
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 2:03 pm Temat postu:
w ktorej czesci brzucha masz to burczenie ?
jeszcz duzo czy czesto ?
lepiej jesc czesto a mniej niz rzadko a duzo
Powrót do góry
Lezz
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 2:12 pm Temat postu:
Powyżej pępka.
Dodam taką ciekawostkę że 7 lat temu miałem badanie - nie wiem dokładnie jak się nazywało (chyba panendoskopia) pobierali jakiś wycinek.
W wyniku pisze: "W żołądku mierna ilość soku mętnawego lekko zaźółconego. Sklepienie i trzon żołądka bez uszkodzeń, ale motoryka bardzo żywa. Odźwiernik, opuszka i część zapuszkowa XII-cy bez zmian. Clo - test / podwójny / ujemny".
Już wtedy miałem takie objawy jak dziś.
Powrót do góry
Andżelika_15532
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 1:35 pm Temat postu:
Mi się wydaję, że masz coś z wątrobą. Moja mama też maiała takie dolegliwości i się okazało że ma kamienie w woreczku żółciowym... Ale tak naprawdę sama nie wiem
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Gastrologia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1