Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maczy
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 7:42 pm Temat postu: Ceclor-jak stosować u 13,5 kg dziecka? |
|
|
Mój synka ma zapalenie krtani,dostał dawkę 5 ml co 8 godzin cecloru(250 mg/5 ml).czy to nie za dużo?i czy można stosować inhalacje z Inj.Natr.Chlor.Isoton (5ml) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 8:11 pm Temat postu: |
|
|
czyli synek przyjmuje 2 dawki czy 3? jeżeli dwie to wszystko w porządku. jeżeli 3 to wg. ulotki to trochę za dużo jak na 13,5 kg, ale chyba lekarz wiedział co robi i trzeba mu zaufać. a co do inhalacji solą fizjologiczną, to wydaje mi się, że nie powinno być przeciwwskazań, ale oczywiście warto spytać lekarza _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
maczy
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 8:21 pm Temat postu: |
|
|
synek przyjmuje 3 dawki cecloru ,ale lekarz zajżał mu tylko w gardło.czy można mu podac 2 dawki po 5 ml co 12 godzin? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 8:55 pm Temat postu: |
|
|
zwykle powinno się stosować do zaleceń lekarza... _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Madelajn
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 9:02 pm Temat postu: |
|
|
Według mnie dawki są obliczone prawidłowo. A co do inhalacji - są one jak najbardziej zalecane w przypadku zap.krtani. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agenka1
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 12:53 am Temat postu: ceklor |
|
|
emilka napisał: | czyli synek przyjmuje 2 dawki czy 3? jeżeli dwie to wszystko w porządku. jeżeli 3 to wg. ulotki to trochę za dużo jak na 13,5 kg, ale chyba lekarz wiedział co robi i trzeba mu zaufać. a co do inhalacji solą fizjologiczną, to wydaje mi się, że nie powinno być przeciwwskazań, ale oczywiście warto spytać lekarza |
Jak mógłby mi ktoś pomóc bo nie wiem czy dobrze rozrobiłam zawiesine 250mg/5ml ,dolałam wody do kreseczki na butelce wymieszałam i znowu dolałam wody do kreseczki-wymieszałam,dopiero doczytałam że trzeba było odmierzyć wode 45ml i dolać wymieszać,mam nadzieje że to na jedno wyjdzie,pomocy?? dziękuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 2:10 pm Temat postu: |
|
|
Trzeba nalać tyle ile podano ml wody ponieważ w innym stężeniu lek nie ma właściowści .. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|